ОМИЉЕНИ ВОЈВОЂАНСКИ КОЛАЧ ЖЕНСКА ЋУД: Врло једноставно се прави, а укус је невероватан

Новости онлине

02. 03. 2024. у 00:09

Носи још и занимљиве називе дамен каприц или женско јогунство. Овај ванвременски класик је просто неодољив, зато обавезно морате да га пробате

ОМИЉЕНИ ВОЈВОЂАНСКИ КОЛАЧ  ЖЕНСКА ЋУД: Врло једноставно се прави, а укус је невероватан

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 шоља млека
  • 12 -14 кашике шећера
  • 10 гр квасца
  • 1 кашика масти
  • 4 жуманцета
  • 2,5 шоље брашна
  • рендана кора лимуна
  • пекмез од кајсија или малина, рибизли или џем
  • 4 беланцета
  • 1 кашика сока од лимуна

 Припрема:

Ставити квасац да ускисне. Умутити маст са шећером, жуманцима и кором лимуна. Оставити да кисне 1 сат у тепсији. Пећи на 180 степени око 25 минута. Печено премазати пекмезом и снегом од беланаца. Палет ножем или кашиком направити таласе па ставити да се још мало запече – око 5 минута, да врхови постану златно-браон.

(Still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)