УКУСНО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Колач са јогуртом

Novosti online

20. 03. 2024. у 09:00

ОВАЈ рецепт једноставно морате да пробате.

УКУСНО, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Колач са јогуртом

Фото Shutterstock

Састојци:

* 200 г кекса са путером

* 500 г грчког јогурта
* 250 мл слатке павлаке
* 4 кашике шећера
* 1 кашичица екстракта ваниле
* свеже воће по жељи за декорацију (јагоде, боровнице, киви…)

Припрема:

У великој чинији измрвите кекс на мање комаде.

У другој посуди помешајте грчки јогурт, слатку павлаку, шећер и екстракт ваниле. Добро промешајте да се састојци сједине и добијете глатку смесу.

Узмите мањи калуп за торте и ређајте један за другим кекс и смесу од јогурта. Понављајте поступак док се не утроше сви састојци, завршавајући торту слојем јогурта на врху.

Ставите торту у фрижидер и оставите да се добро охлади најмање 2-3 сата да би бисквити омекшали, а састојци се сјединили.

Пре сервирања кекс торту треба пажљиво извадити из калупа и украсити свежим воћем по жељи.

Фото Shutterstock

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници