НЕМОГУЋЕ ИМ ЈЕ ОДОЛЕТИ: Гратиниране палачинке - Мед, млеко и ораси за савршени укус
ПАЛАЧИНКЕ које се филују орасима и медом могу имати још лепши укус уколико се запеку.
Фото: Ј.С.
Потребно је
За палачинке:
3 јаја Фото: Ј.С.
Пола литре млека
250 милилитра киселе воде
1 прстохват соли
2 кашике уља
250 г меког брашна
За фил:
100-150 г млевених ораха
1 ванил шећер
100 г шечера
За прелив:
2 децилитра млека или слатке павлаке Фото: Ј.С.
1 јаје
1 ванил шећер
1 кашика млевених ораха
2 кашике меда
рендана кора лимуна
Припрема:
Умутитити састојке за палачинке и пећи палачинке, двадесетак исфиловати и поређати у пекач. Пресећи их по дужини како би лепше прихватиле прелив. Прелив се припрема тако што се умуте јаја и млеко, а затим додају преостали састојци. Пећи у загрејаној пећници десетак минута на јачој ватри док палачинке не упију фил. Служити хладно.
Препоручујемо
НАРОЧИТО ЈЕ ПОГОДНО ЗА ВЕГЕТАРИЈАНЦЕ: Одресци карфиола са путером од капара и презлом
06. 02. 2024. у 09:00
ВЕЛИКИ СТРАХ ЗАВЛАДАО У ЕВРОПИ Зеленског упозоравају: "Ништа не потписуј"
ЕВРОПСКИ челници потајно саветују украјинског председника Володимира Зеленског да буде опрезан поводом напора Сједињених Држава да постигну мировни споразум са Русијом.
07. 12. 2025. у 08:38
НОВИ ДЕТАЉИ У ИСТРАЗИ, ЗАВРШЕНО ВЕШТАЧЕЊЕ ВОЗИЛА Откривено како је дошло до несреће у којој су погинули Ана Радовић и Александар
ОТКРИВЕНИ су нови детаљи из истраге трагичне саобраћајне несреће у којој су страдали Ана Радовић (20) и Александар Масалушић (37).
07. 12. 2025. у 07:16
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)