ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви

Novosti online

21. 12. 2023. у 13:43

КОЛАЧ можете одмах послужити или сачекати да се охлади - подједнако је укусан.

ПРАВИ СЕ ЛАКО, А И СМАЖЕ СЕ ЗАЧАС! Најбржи колач са преукусним кремом обожавају баш сви

Фото Shutterstock

Састојке мерити мањом шољом за турску кафу.

Потребно:

За кору:  

* јаја, 3 комада

* шећер, 3 шољице
* ванилин шећер, 2 кесице
* уље, 2 шољице
* брашно, 3 шољице
* прашак за пециво, 1 кесица
* млеко, 2 шољице
* млевени кекс, 3 шољице

За премазивање:  

* еурокрем, по потреби

За посипање:  

* млевени кекс, 70 г

Припрема:

- Миксером умутити јаја, шећер и ванилин шећер. Додати млевени кекс, брашно помешано са прашком за пециво, уље, улити млеко и добро умутити миксером. Смесу улити у маргарином подмазан плех.

- Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 40 минута.

- Готов колач извадити из рерне и одмах премазати еурокремом.

- Посути млевеним кексом.

- Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!