КУВАРИ ИЗ ПРЕСТИЖНИХ РЕСТОРАНА МОЖЕМО БИТИ СВИ: Раскошан колач са нутелом -"Моцарт" чизкејк са пистаћима

Novosti online

14. 12. 2023. у 07:15

"Моцарт" чизкејк спрема се са пистаћима и нутелом. Раскошна посластица богатог укуса као из престижних ресторана.

КУВАРИ ИЗ ПРЕСТИЖНИХ РЕСТОРАНА МОЖЕМО БИТИ СВИ: Раскошан колач са нутелом -Моцарт чизкејк са пистаћима

Фото Printscreen/Instagram/fooddiaries_jeany

ЧИЗКЕЈК је сигурно најпопуларнији десерт са сиром. Припремамо рецепт за раскошни "Моцарт" чизкејк са пистаћима. Кремасти фил се меша са нутелом. Колач без премца, попут оних из престижних ресторана.

Потребно:

За фил:

* 200 мл слатке павлаке

* 330 г крем сира филаделфија
* 200 г маскарпоне сира
* 70 г шећера у праху
* 3 кашике намаза од пистаћа

За подлогу:

* 200 г млевеног кекса

* 70 г марципана
* 100 г отопљеног путера

За прелив:

* 1 кашика нутеле

* 200 г беле чоколаде
* сирови пистаћи за посипање

Рецепт за чизкејк са пистаћима и нутелом:

У чинију убаците слатку павлаку, филаделфија сир, маскарпоне, шећер у праху и намаз од пистаћа, па умиксајте док не добијете кремасту структуру. У млевени кекс убаците марципан и отопљен путер, па рукама сједините састојке. Округао плех са покретном ивицом обложите пек-папиром, па пребаците и утисните смесу са млевеним кексом руком као подлогу за чизкејк. Распоредите фил са намазом од пистаћа. Преко ставите нутелу на више места, па чачкалицом прошарајте тако да добијете зелено-браон декоративне шаре. Белу чоколаду отопите на пари, па је нанесите преко нутеле и прошарајте чачкалицом. По ивицама чизкејка поспите сецкане пистаће. Ставите чизкејк у фрижидер на шест сати да се стегне.

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!