ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс

Новости онлине

12. 05. 2024. у 11:55

СВИЊСКИ котлети са пиреом од пасуља и јабукама је савршена комбинација свињетине, јабуке и жалфије, која је готова за само 30 минута.

ПРЕДЛОГ ЗА НЕДЕЉНИ РУЧАК - СВИЊСКИ КОТЛЕТИ СА ПИРЕОМ ОД ПАСУЉА И ЈАБУКАМА: Мешавина слатког и сланог, а сос даје одличан баланс

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г прокеља, исеченог и преполовљеног
  • 2 јабуке, очишћене од језгра и исечене на коцкице
  • Прелијте маслиновим уљем
  • 800 г пасуља
  • 2 чена белог лука
  • 1 кашичица мисо пасте
  • ½ кашичице јабуковог сирћета
  • 4 дебело исечена свињска котлета
  • 3 гранчице жалфије, убраних листова

Припрема:

За свињске котлете са пиреом од пасуља и јабукама прво загрејте рерну на 170ºС. Ставите прокељ и јабуке на плех и прелијте их са мало уља. Пеците 15 минута.

У међувремену пасуљ сипајте у шерпу. Нарендајте бели лук у тигањ и додајте мисо, па динстајте 6 минута. Умутите штапним блендером док смеса не постане глатка, а затим пробајте и зачините сољу, бибером и сирћетом. Држите топло на веома лаганој ватри.

Зачините свињетину са обе стране са доста соли и бибера. Ставите велики тигањ на средњу ватру и пеците док маст са котлета не испари и постане хрскава (око 5 минута). Окрените котлете на њихове равне стране и пеците неколико минута са сваке стране (користите други тигањ ако нема довољно места). Пребаците котлете у плех и пеците у рерни још 5 минута (требаће им минут или два мање ако су танки). Оставите да одстоје на топлом месту 5 минута пре сервирања.

У тигању ће још бити мало истопљене свињске масти – испржите листове жалфије док не постану хрскави. Котлете (одсеците кост и по жељи послужите на кришке) послужите са пиреом од пасуља, печеном јабуком и прокељом. Завршите хрскавим листовима жалфије. Уживајте у свињским котлетима са пиреом од пасуља и јабукама.

(стварукуса/мондо)

БОНУС ВИДЕО:

ТРЕНИНГ ПОЖЕЉАН И У ПОЗНИМ ГОДИНАМА: Генетске предиспозиције утичу на изглед

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - Мојој баби су откинули гркљан

(УЗНЕМИРУЈУЋЕ) СРБИН У УН ПОКАЗАО СЛИКЕ: Обезглављени српски војници од стране Ал Каиде - "Мојој баби су откинули гркљан"

У ЊУЈОРКУ се данас, у организацији Сталне мисије Републике Србије при Уједињеним нацијама, одржала панел дискусија "Ми говоримо, јер они не могу - гласови које треба чути" сведочанства сведока и жртава рата у БиХ.

22. 05. 2024. у 18:13

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)