КРЕМАСТА ГЛАЗУРА СА КАФОМ И МЕКАНЕ КОРЕ : Неодољива Чоко-ванила торта најлепши спој укуса

Novosti online

16. 12. 2023. у 15:30

ЧОКОЛАДНЕ торте су увек добар избор за свечане и празничне трпезе.

КРЕМАСТА ГЛАЗУРА СА КАФОМ И МЕКАНЕ КОРЕ : Неодољива Чоко-ванила торта најлепши спој укуса

Фото Shutterstock

Тортаса чоколадом и ванилом прави је класик међу посластицама. Ова посластица прави се од 2 чоколадне коре у које иде и кафа, а између њих се налази крем и кора са ванилом. Глазура је изузетно кремаста, а нема сумње да ће се укус допасти свима.

Потребно:

* 3 шоље брашна

* 1,5 кашичица прашка за пециво
* 1 кашичица соде бикарбоне
* 1,5 кашичица соли
* 1,5 шоља путера
* 2 шоље шећера
* 4 јајета
* 1/4 шоље грчког јогурта
* 1,5 шоља пуномасног млека
* 1 кашика екстракта од ваниле
* 3/4 шоље какао праха
* 1/4 шоље вреле кафе

За глазуру:

* 2 шоље омекшалог путера

* 4 шоље шећера у праху
* 1 кашика екстракта од ваниле
* 1/2 шоље какао праха
* 1/4 шоље слатке павлаке

Рецепт за торту са чоколадом и ванилом:

У чинији помешајте брашно, прашак за пециво, соду бикарбону и со. У другој чинији умутите путер и шећер, Убацујте јаја једно по једно и миксајте. Убаците грчки јогурт и екстракт од ваниле, па миксајте док се сви састојци не сједине. Постепено додајте мешавину сувих састојака и млеко, па миксајте на мањој брзини. Одвојите 1/3 смесе, а у преостали део убаците какао прах и кафу. Смесу са чоколадом и кафом пребаците у 2 иста плеха, а одвоједни остатак у трећи плех. Пеците коре за торту 25-30 минута на 180°Ц.

Оставите да се коре охладе 5 минута, извадите из плеха, ножен остружите површински слој и оставите да се потпуно охладе покривене. Почните са прављењем глазуре тако што ћете умиксати путер и шећер у праху, па додајте екстракт од ваниле и поново умиксајте. Једну шољу глазуре оставите са стране. У преостали део, додајте како прах и спајте слатку павлаку и миксајте око 4 минута, док не добијете светлији крем. Једну чоколадну кору премажите делом чоколадне глазуре. Преклопите другом кором од ваниле, па премажите торту глазуром одвојеном са стране. Поклопите другом чоколадном кором, па премажите остатак чоко глазуре. Виљушком можете декорисати чоколадну глазуру на торти.

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЧУДО НЕВИЂЕНО! Тренер дао оставку на полувремену, а онда је клупски лекар преузео екипу - оно што се потом десило, запрепастило је све!