НЕОБИЧНО предјело рајског укуса: Поховане кнедле од бундеве
Пробајте нешто другачије!
Потребно:
* скувана и испасирана бундева, 400 г
* свежи першун,1 кашика
* презле,100 г
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* палента, 30 г
* маслине,15 зелених
* уље за пржење, по потреби
Припрема:
- Охлађену бундеву помешајте са сецканим црним луком, першуном, сољу, бибером и сувим биљним зачином. Додајте презле, па све лепо сједините и правите лоптице величине кашике. У средину сваке ставите по једну маслину. Лоптице уваљајте у паленту и пржите на загрејаном уљу. Поховане куглице ређајте на папирни убрус како би упио вишак масноће, а онда их поређајте у плех обложен папиром за печење и ставите у рерну загрејану на 200 степени да се пече 20 минута.
(Žena, Super recepti)
Препоручујемо
НЕОДОЉИВА ПОСЛАСТИЦА: Кестен пире -освежава, заслади, а постан је на води
11. 12. 2023. у 12:00
ГУРМАНСКО САВРШЕНСТВО: Направите пуњене ћевапе, укуснији су од класичних
11. 12. 2023. у 10:00
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)