ЧОКОЛАДНА ТОРТА ОД ПАЛАЧИНКИ: Кремасто савршенство укуса, осваја на први залогај
ЧОКОЛАДНЕ торте обично важе за омиљене слаткише свих сладокусаца, али је ова заиста посебна.
Има укус који се не заборавља, и када је будете пробали, сигурно ће постати обавезни део ваше трпезе за све битне догађаје!
Састојци за палачинке:
4 јајета
прстохват соли
20 г какаоа
190 г брашна
70 г путера
500 мл топлог млека
Фил са млевеним кексом:
50 г беле чоколаде
100 г млевеног кекса
150 г црне чоколаде
300 мл слатке павлаке
30 г путера
Припрема:
Најпре припремите смесу за палачинке. Јаја умутите миксером са шећером. Потом кроз решетку просејте брашно и какао у смесу. Умутите, па додајте отопљени путер. Потом постепено додајте топло млеко и мешајте жицом док се смеса не сједини. Протом је процедите кроз решетку и одложите у фрижидер на пола сата. За то време припремите фил од чоколаде. Загрејте слатку павлаку па њоме прелијте чоколаду и путер. Мешајте све док се не растопи и сједини. Одложите затим и фил у фрижидер.
Након пола сата извадите смесу за фил и мутите миксером док не добијете лепу, ваздушасту масу. За други фил умутите слатку павлаку, па јој додајте млевени кекс и истопљену белу чоколаду. Све добро измешајте и одложите у фрижидер. Палачинке пеците у неподмазаном тигању и пажљиво их окрећите, јер су мало мекше. Без обзира на то што су меке, неће пуцати и неће се лепити. Оставите палачинке да се охладе, па их премазујте наизменично филовима и ређајте једну на другу, док не потрошите сав материјал. Готову торту добро расхладите и пре служења је поспите какаом.
(Инстаграм/mali_zalogaji_srece)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
РУСИ СУ САМО УШЛИ, НИЈЕ БИЛО ОДБРАНЕ И ОТПОРА Украјински командир о Харкову: Неко није направио утврђења, опет губимо људе
КАО КОМАНДАНТ специјалне извиђачке јединице, Денис Јарославски се борио у изненадној офанзиви Украјине у Харкову у јесен 2022. године, која је потиснула почетну руску инвазију све до границе.
12. 05. 2024. у 18:00
ГРЦИ ХИТНО РЕАГОВАЛИ НА ПОСТУПАК СИЉАНОВСКЕ ДАВКОВЕ: Изоставила реч "Северна" из назива државе
МИНИСТАРСТВО спољних послова Грчке оценило је данас да је приликом полагања заклетве председнице Северне Македоније Гордане Сиљановске Давкове која није изговорила пуно име државе, већ само реч "Македонија", дошло до флагрантног кршења Преспанског споразума од којег, како упозорава, зависе и билатерални односи Атине и Скопља.
12. 05. 2024. у 17:08
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)