МЕКАНИ МАФИНИ СА КРЕМ СИРОМ КОЈЕ СВИ ОБОЖАВАЈУ: Спремите божанствен доручак за само 15 минута
МАФИНИ су омиљени готово свима нама, било да их правите у сланој или слаткој варијанти.
Лако се праве, а омиљене састојке које ћете додати у њих можете сами да бирате, зато пустите машти на вољу, комбинације су разне. Ми вам доносимо наш омиљено рецепт за оне са крем сиром, који могу да буду савршена вечера или доручак. А можете додати и печеницу, шунку, сланиницу, маслине, шта год вам падне на памет.
Укус ће бити сјајан, проверено!
Састојци:
1 и по шољица млека
2 јаја
1 и по шољица белог брашна
1 и по шољица паленте
2 кашике прашка за пециво
200 г сира по избору
сусам
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. У велику чинију измешајте млеко, јаја и растопљени маслац. Додајте брашно, паленту, прашак за пециво, со и шећер. Уколико желите можете да додате сир одмах, али исто можете у сваки калуп за мафину да накнадно ставите коцкице сира.
Када све добро измешате ставите смесу у калуп за мафине (не заборавите сир), поспите их сусамом, а затим пеците од 15 до 20 минута. Можете их послужити уз млеко, јогурт или кефир.
Пријатно!
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)