СОЧАН, ТОПИ СЕ У УСТИМА, А ЗДРАВ: Направите овај ролат од кестена у уживајте у кремастом укусу

Novosti online

20. 10. 2023. у 18:00

ГРАДОМ се шири мирис печених кестена који нас зове на дивне јесење шетње.

СОЧАН, ТОПИ СЕ У УСТИМА, А ЗДРАВ: Направите овај ролат од кестена у уживајте у кремастом укусу

Фото: Принтскрин Јутјуб

Кестен изузетно здрав за наш организам. Кестен је диван орашасти плод с мало масти, богат је витамином Ц, а због високог удела влакана, лако се вари. И зато уопште не морате да се суздржавате.

А ми вам доносимо слатки рецепт за потпуни доживљај у којем ћете, то се мора нагласити, моћи да уживате без гриже савести. Упознајте се са ролатом од омиљене јесењске намирнице: кестена!

Састојци за кору:

3 кашичице брашна

3 јаја
4 кашичице шећера
1/2 прашка за пециво
2 кашичице какаа
1 кашичица меда

Фото: Принтскрин Јутјуб

Састојци за фил:

250 гр кестен пиреа

100 гр маслаца
1 кашичица рума
1дл слатке павлаке за шлаг
1-2 кашичице шећера у праху
1 кашичица намаза од лешника

Чоколадна глазура:

70 гр чоколаде

1-2 кашичице уља

Фото: Принтскрин Јутјуб

Како бисте направили кору, измиксирајте заједно јаја са шећером док не побеле. Додајте брашно и какао, поново измиксајте па додајте мед. Калуп премажите маслацем и поспите брашном. Рерну претходно загрејте на 180 Ц и ставите смесу у калуп па пеците око 15-ак минута. Охладите коре и пресеците га на пола.

Како бисте добили фил, измутите кестен пире с омекшалим маслацем и шећером. Додајте павлаку за шлаг и рум и све измиксајте. Коре натопите с топлим млеком, чоколадом у праху, шећером и румом.

На половину кора ставите пола фила, а у другу половину ставите намаз од лешника. Добро измешајте па намажите преко првог премаза. Ставити други део коре и премажите цео ролат. Чоколаду отопите па прелијте преко ролата и ставите у фрижидер да се хлади.

Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

ОМИЉЕНА ДЕСТИНАЦИЈА СРБА: Како и за колико пара да посетите ово острво