КРЕМАСТЕ ГРИЗ КОЦКЕ: Колач који се топи у устима, не пече се и готов је очас посла

Novosti online

17. 10. 2023. у 16:00

ДОНОСИМО вам једноставан рецепт за кремасти колач са гризом који се топи у устима и којем је тешко одолети.

КРЕМАСТЕ ГРИЗ КОЦКЕ: Колач који се топи у устима, не пече се и готов је очас посла

Фото: Принтскрин Јутјуб/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Припрема колача је врло једноставна, док је најбоље од свега што се не пече. Врло је кремаст и укусан, уколико се служи из фрижидера биће права освежавајућа посластица.

Састојци:

База

500 мл млека

100 г шећера
100 г гриза

Фил

500 мл млека

5 кашика шећера
2 пудинга од ваниле (укупно 72 грама)
75 г маргарина
75 г слатке павлаке

Глазура

250 мл слатке павлаке

150 г чоколаде

Фото: Принтскрин Јутјуб/ How 2 Bake It by Marko Strižak

Припрема:

Подлога: Сипати у шерпу млеко, шећер и гриз и кувати неколико минута. Након тога излити смесу у калуп и оставити да се охлади.

Фил: Сипати млеко у шерпу, а затим додати шечер и пудинг од ваниле, затим добро промешати. Ставити на шпорет да се кува уз непрестано мешање. Након кувања, фил оставити на хлађење. Када је фил потпуно охлађен, додати маргарин у њега и умутити миксером, па додати и слатку павлаку. Распоредити фил преко базе и припремити глазуру.

Глазура: Скувати слатку павлакуставити чоколаду да се отопи, а након тога прелити колач.

Оставити колач у фрижидер на хлађење.

Пре послужења колач можете декорисати воћем, ренданом или чоколадом у праху.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо

ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.

20. 05. 2024. у 20:38

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)

ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.

20. 05. 2024. у 11:53

Коментари (0)

БРУКА! Ево шта је Никола Јокић доживео након што је са Денвером остао без шампионске титуле