У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИЛА ОМИЉЕНА, А САВРЕМЕНЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕ ЗАБОРАВИЛЕ: Песак торта - Невероватно је кремаста, топи се у устима и не пече се

Novosti online

19. 10. 2023. у 16:00

ПЕСАК торта је красила трпезе у свим кућама у Југославији, а посебно су је обожавала деца.

У ЈУГОСЛАВИЈИ ЈЕ БИЛА ОМИЉЕНА, А САВРЕМЕНЕ ДОМАЋИЦЕ ЈЕ ЗАБОРАВИЛЕ: Песак торта - Невероватно је кремаста, топи се у устима и не пече се

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Јецеине кулинарије

Прави се за 45 минута и то без паљена шпорета! Ова посластица и врло декоративно изгледа, а колико има добар укус - уверите се сами!

Састојци за ову посебну торту:

За 3 фила:

1 л млека

130 г шећера
4 пудинга од ваниле
200г путера собне температуре
120 г прах шећера
150 г млевеног кекса
120 г кокоса
170 г млевених ораха

 

За ганаш:

50 г млечне чоколаде

50 г црне чоколаде
100 мл слатке павлаке

Фото: Принтскрин Јутјуб/Јецине кулинарије

 

Припрема:

Од литре млека одвојите 250 мл, па у тих 250 мл размутите пудинге а остатак млека ставите да се кува са шећером. Када млеко проври, додајте размућену пудинг смесу, мешајте и кувајте док не проври још једном. Затим смесу прекријте стреч фолијом и оставите да се потпуно охлади.

Након тога пенасто умутите путер и прах шећер и додајте их у охлађену пудинг смесу. Све заједно добро умутите и поделите фил на три дела, пише Слатка домаћица.

У један фил додајте млевени кекс, у други кокос, у трећи орахе. Сада у калупу пречника 22 цм распредите филове, прво плазма, па кокос, па на крају орах фил. Ставите у фрижидер на најмање два сата.

Направите ганаш, ставите све састојке у шерпицу, загрејте и мешајте на средњој температури док се не истопи и сједини. На крају ганашом полако прелијте преко фила и вратите торту на хлађење док се ганаш не стегне.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

18 ЗЕМАЉА ЈЕ ГЛАСАЛО ПРОТИВ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Ово су прави пријатељи Србије (ФОТО)

СРАМНА резолуција о Сребреници усвојена је данас у Генералној Скупштини УН, али је на гласању било више уздржаних и против укупно, него оних земаља који су резолуцију подржали.

23. 05. 2024. у 18:44

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА НОВОСТИ: Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице

НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.

22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57

Коментари (0)

ЛЕТОВАЊЕ У ХУРГАДИ: Ово су цене и повољности за ту дестинацију (ФОТО)