УБАЦИТЕ У ШЛАГ ОВАЈ САСТОЈАК ДА БУДЕ ЧВРШЋИ: Кулинарски трик који до сада нисте знали

Novosti online

18. 09. 2023. у 13:44

Најједноставнији и вероватно најбржи начин да одређени десерт учините још богатијим и ситијим, независно од чега је направљен, свакако је додавање шлага

УБАЦИТЕ У ШЛАГ ОВАЈ САСТОЈАК ДА БУДЕ ЧВРШЋИ: Кулинарски трик који до сада нисте знали

Foto: Jutjub/Printskrin/ Recepti Brigita Husic

Онај ручно умућен од слатке павлаке много је укуснији од куповног у спреју, а радо га стављамо на свеже воће, у чашице с разним кремовима на бази пудинга или пак као додатак уз слатке пите, а да о шлагу на врућој чоколади не говоримо. Његова слатка намена нађе се у свакој сезони, а кад је воће сочно и слатко, помешано с хладним шлагом, одлична је посластица да се брзо засладите. Код шлага је незгодно што му је текстура најлепша непосредно пре послуживања, што некад зна да направи проблем, поготово ако су на менију и нека друга јела која желите да послужите. Ипак, припремити га унапред није немогуће, нарочито ако га мало дорадите.

Тајни састојак

 

Све што вам треба је мало грчког јогурта, који ћете додати у шлаг! Наравно, можете убацити било који гушћи, али грчки јогурт ће га на нежнији начин учинити још укуснијим за јело. Потребна је само једна врхом пуна кашика јогурта на 240 мл павлаке за шлаг, а притом је важно да јогурт буде пуномасан и никако редак.

Дуже чврст

Додатна киселкастост овако спремљеног шлага добро ће вам доћи ако послужујете слађи десерт јер ће вам помоћи да избалансирате укусе. А масноћа коју грчки јогурт додаје у шлаг помаже му да одржи и структуру током стајања. То значи да ћете овако припремљеног моћи да га држите неко време у фрижидеру док не дође ред на њега да се искористи у десерту, а да се не распадне и не раздвоји, што ће вам ослободити простор за неке друге активности које сте планирали у кухињи.

(stil.kurir.rs)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!