ЗАБОРАВЉЕНИ БОСАНСКИ СЛАТКИШ: Туфахије су савршено летње слатко задовољство које је бојле од сладоледа 100 пута
Баке су радо спремале туфахије, а ми скоро и да не знамо којег су укуса. Поред баклаве, нема лепшег слаткиша од туфахија које морате да спремите по овом једноставном рецепту.
Потребно је:
- 8 јабука средње величине (око 1,5 кг)
- 200 г шећера
- 80 г ораха
- 1 беланце
- 1 лимун
- 1 л воде
- 2 Ванилин шећера
Припрема: Оперите и огулите јабуке, издубите им средину, а коре сачувајте. Јабуке ставите у кључалу воду у којој сте претходно додали 50 г шећера, 1 ванилин шећер и лимунов сок. Куване јабуке извадите, а у исту воду ставите преостали шећер и коре од јабука. Кад сируп прокува, процедите га и оставите нека се охлади.
Куване јабуке које сте напунили мешавином умућеног белањца и млевених ораха и ванилин шећера у тепсију и пеците 15 минута на 180°Ц. Печене јабуке извадите и прелијте топлим сирупом.
ЗЕЛЕНСКИ САЗВАО ЧИТАВ ГЕНЕРАЛШТАБ: Издао хитно наређење, тек сада следи хаос на фронту у Украјини
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски хитно је сазвао састанак са високо позиционираним званичницима Генералштаба и војске због ситуације на фронту, наводи британски експерт Александар Меркурис на свом блогу на Јутјубу.
04. 05. 2024. у 20:06
У НЕДОУМИЦИ СТЕ? "Васкрсе" или "воскресе"? Овако се правилно честита Ускрс или Васкрс?
У СУСРЕТ највећем православном празнику, покушаћемо да разбијемо недоумице око тога како је правилно честитати Ускрс односно Васкрс.
04. 05. 2024. у 21:16
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (1)