НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРИНЦЕС-КРОФНЕ: Са домаћим посластичарским кремом, а сигурно успевају из прве
Принцес-крофне многима су омиљена посластица из детињства и најлепше су када се праве са старинским посластичарским кремом. Успеће вам сигурно из прве, а нестаће са стола чим их послужите.
За тесто:
- 250 мл воде
- 125 мл уља
- 2 кашике шећера
- 150 г брашна
- 4 јајета
За фил:
- 800 мл млека
- 4 жуманцета
- 120-250 г шећера
- 10 г ванилин шећера
- 130 г брашна
- 125 г маслаца
Припрема:
Воду, уље и шећер помешајте. Ставите да прокључа, па склоните са шпорета. Додајте просејано брашно и сједините жицом. Оставите да се прохлади неких 5 минута. Умутите, па додајте јаја и после сваког додавања умутите. Сипајте у шприц за колаче, а онда сипајте у плех обложен пек папиром са малим размаком. Пеците у загрејаној рерни на 200°C око 30 минута. Док се тесто пече никако не отварајте рерну. Када је готово, заглавите варјачу на вратим од рерне и оставите тако да се прохладе неких 10 минута.
Млеко (500 мл) ставите да се загреје, а жуманца умутите са ванилин шећером и шећером, па додајте брашно и промешајте, а онда постепено сипајте преостало млеко и сједините све. Сипајте у млеко на шпорету и кувајте, уз непрестано мешање док се не згусне. Склоните са шпорета, покријте фолијом, па оставите да се охлади на собној температури. Додајте путер собне темепратуре и умутите. Пресеците крофнице од теста напола, па у шупљину сипајте фил.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)