БРАУНИ СА ШЉИВАМА И ОРАСИМА, КОЛАЧ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Лако се прави, а савршено сочан данима

Novosti online

11. 08. 2023. у 18:00

Чоколада и шљиве, па уз све то и ораси... Ко може да одоли овог комбинацији? Пробајте рецепт за брауније од сезонског воћа, невероватно су сочни!

БРАУНИ СА ШЉИВАМА И ОРАСИМА, КОЛАЧ ЗА ЧИСТУ ДЕСЕТКУ: Лако се прави, а савршено сочан данима

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

  • 1 шоља путера
  • 2 шоље смеђег шећера
  • 4 јаја
  • 1 кашичица екстракта ваниле
  • 200 г тамне чоколаде (70% какаоа), отопљене и благо охлађене
  • 1 и 1/3 шоље брашна
  • 1/2 кашичице соли
  • 1/2 кашичице прашка за пециво
  • 1/2 шоље сецканих ораха, лешника
  • 1 шоља сецканих свежих шљива (или сувих шљива натопљених у топлој води и оцеђених)

Припрема:

Загрејте рерну на 180 степени Целзијуса и припремите плех (око 20x20 цм) обложен папиром за печење. У шерпи отопите путер на средње ниској ватри. Додајте смеђи шећер и промешајте док се шећер не раствори и смеса постане глатка. Склоните с ватре и оставите да се мало охлади. Умутите јаја и екстракт ваниле у другој посуди, затим полако сипајте охлађену отопљену чоколаду уз непрестано мешање. Добро промешајте. Додајте брашно, со и прашак за пециво. Мешајте све док се састојци добро сједине. Додајте сецкане орасе (лешнике) и сецкане шљиве, па све пажљиво промешајте. Сипајте смесу у припремљен плех и поравнајте површину.

Пеците у претходно загрејаној рерни око 25-30 минута. Кад забодете чачкалицу треба на њој да буд енеколико мрвица, али не превише да буде изнутра "мокар". Извадите колач из рерне и оставите да се потпуно охлади у плеху пре него што га исечете на коцке.

(Курир Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)