НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Novosti online

11. 08. 2023. у 12:04

Доносимо вам једноставан рецепт за сочне лепиње из тигања са сиром и кромпиром.

НАЈУКУСНИЈА ЛЕПИЊА ИЗ ТИГАЊА КОЈА СЕ ТОПИ У УСТИМА: Спрема се очас посла од само неколико састојака

Фото Јутјуб/Принтскрин

Састојци:

90 г оштрог брашна

50 мл млека
10 г отопљеног маслаца
мало соли
1 кромпир
2 кашике мајонеза
моцарела

Припрема:

У посуду сипати брашно, млеко, маслац и со и све лепо промешати и уместити руком тесто. Покрити кесом и ставити у фрижидер на око сат времена. За то време, скувати кромпир, а затим га испасирати. У кромпир додати мајонез и све добро сјединити. Узети тесто из фрижидера и развити га оклагијом, да буде пречника око 22 цм. Поређати моцарелу одозго и премазати филом од кромпира, па ставити још један ред моцареле. Узети крајеве теста и затворити га. Затим лагано развући оклагијом. Подмазати тигањ и ставити да се пече, а одозго премазати отопљеним маслацем. Окренути лепињу и запећи је и са друге стране.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УДАРНЕ ВЕСТИ ИЗ КРЕМЉА: Путин договорио повлачење руске војске

УДАРНЕ ВЕСТИ ИЗ КРЕМЉА: Путин договорио повлачење руске војске

ЛИДЕРИ Русије и Јерменије Владимир Путин и Никол Пашињан договорили су повлачење руске војске и граничне страже из неких региона Јерменије, изјавио је за РИА Новости портпарол шефа руске државе Дмитриј Песков.

09. 05. 2024. у 13:03

Коментари (0)

РЕШИЛА ДА ПРОГОВОРИ! Због ње је химна Русије интонирана у Београду, па одједном прекинута - ево шта шампионка Европе сад каже о томе (ВИДЕО)