ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Испробајте рецепт за сладолед од лубенице

Новости онлајн

04. 08. 2023. у 18:30

ТОПЛИ летњи дани многима су незамисливи без уживања у лубеници. Ако волите лубеницу, обавезно испробајте рецепт за освежавајући сладолед од лубенице.

ПРАВО ОСВЕЖЕЊЕ: Испробајте рецепт за сладолед од лубенице

Фото: Pexels.com

Састојци за сладолед од лубенице: 

- 700 г лубенице очишћене од коштица

- 250 мл грчког јогурта или кондензованог млека

Припрема:

1. На тацну или тепсију ставите комад папира за печење. Очишћену лубеницу нарежите на мање коцке па распоредите по тепсији. Тепсију с лубеницом затим ставите у замрзивач на 3 сата.

Фото: Free Images Pixabay

2. Након три сата извадите лубеницу и започните с припремом сладоледа. Половину лубенице ставите у блендер док не добијете глатку смесу. Затим додајте јогурт или кондензовано млеко.

3. Смесу пребаците у посуду прикладну за замрзавање и вратите у замрзивач на 2, 3 сата. Након тога сервирајте у чашицама или чинијама.

(Задовољна)

Ако поред ових воћних волите и класичне млечне и чоколадне укусе, испробајте рецепрт за најбољи домаћи сладолед који смо већ делили са вама!

БОНУС ВИДЕО:

РЕЦЕПТ ЗА БЕЗГЛУТЕНСКЕ ПОГАЧИЦЕ: Не морате да одустајете од омиљеног пецива

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЧУДО НЕВИЂЕНО! Тренер дао оставку на полувремену, а онда је клупски лекар преузео екипу - оно што се потом десило, запрепастило је све!