ОВА ЧОРБА ЈЕ МЕЛЕМ ЗА СТОМАК: Бела од кромпира
Лагана а заситна, ова чорба од кромпира пријаће вам и уколико имате проблема са варењем, због комбинације куваног кромпира и кима.
Фото Shutterstock
Потребно је:
- 400 г кромпира
- 50 г маслаца
- 100 г целера
- 1 коцка бујона
- 2 јајета
- 100 г презли
- першун
- 1/2 кашичице млевеног кима
- со, бибер
- 3 чена белог лука
За посипање:
- крутони
Ставите литар и по воде да проври. Када прокључа, убаците маслац, промешајте, па додајте претходно ољуштен и нарендан кромпир. Убаците унутра и ситно исецкан целер и бели лук. Додајте коцку бујона и растворите је мешањем, а ако је неопходно још мало посолите. Смањите јачину ватре и кувајте 10-ак минута на тихој ватри. Пенасто умутите јаја и помешајте их са презлама па тако добијену смесу сипајте у танком млазу у омекшали кромпир. Загрејте чорбу до поновног кључања, па је склоните са ватре и зачините млевеним кимом. Приликом сервирања поспите сваку порцију бибером и крутонима.
Препоручујемо
ДОМАЋИ ХУМУС ОД ЛЕБЛЕБИЈА: Једноставан за припрему, а за свачији укус
27. 12. 2025. у 07:00
САЛАТА ОД АВОКАДА: Укусни авокадо са дресингом од лимете и меда
26. 12. 2025. у 21:00
ТРАМП ДОНЕО ОДЛУКУ: Повлачи амбасадоре и дипломате из окружења Србије
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Доналда Трампа повлачи скоро 30 каријерних дипломата са амбасадорских и других високих позиција у дипломатским представништвима САД у свету.
22. 12. 2025. у 10:32
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета
РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.
20. 12. 2025. у 09:41
ХРВАТИ ПОСЛАЛИ ЈАСНУ ПОРУКУ: "Држава нам је на погрешном путу!"
ВЕЋИНА грађана Хрватске сматра да земља иде у погрешном смеру, а највише примедби имају на корупцију, инфлацију, ниске плате, мале пензије и сиромаштво, показало је децембарско истраживање Кробарометра, објављено у Дневнику хрватске Нове ТВ.
26. 12. 2025. у 12:34
Коментари (0)