НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса

Novosti online

09. 12. 2023. у 07:00

ПОЖЕЛЕЋЕТЕ изнова и изнова да је спремате! Ову оброк салату са тестенином, јајима и шунком појешће у сласт сви укућани.

НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋА НА РУСКУ САЛАТУ: Оброк салата, богатог укуса

Фото Shutterstock

Када понестане идеја шта да се спрема, оброк салата коју данас предлажемо неодољиво подсећа на руску, јер у рецепт иду и јаја, али и грашак.

Састојци:

* 150 г макарона

* 1 кашичица соли
* 7 тврдо куваних јаја
* 150 г шунке
* 12-15 ротвица
* 1 стабљика младог лука
* 120 г тврдог сира
* 150 г грашка
* 150 г кукуруза из конзерве
* 3 кашике јогурта
* 2 кашике мајонеза
* 1 кашичица сенфа
* со по укусу
* бибер по укусу

Рецепт за оброк салату са тестенином, јајима и шунком:

Улијте воду у шерпу, па оставите да прокључа. Убаците тестенину и кашичицу соли, па кувајте према упутству на паковању. Исецкајте 3 јаја, шунку, ротквице, млади лук, па све промешајте у чинији. Додајте изрендан тврди сир, а потом грашак и кукуруз. Помешајте јогурт, мајонез, сенф, со и бибер по укусу, па прелијте дресинг преко оброк салате.

Преостала 4 јаја преполовите, па ставите са стране по другој чини, убаците већу количину оброк салате унутар ње и служите. Препоручујемо и оброк салату са куваним јајима и кукурузом.

(StvarUkusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

8, 11 или 12 дана авионом на АФРИЧКОМ МЕДИТЕРАНУ већ од 380 €. Откријте!