НЕОДОЉИВИ УКУС, КОЛАЧ СА ЛЕШНИКОМ: Кремасти чоколадни фил и лешник дају симфонију укуса

Novosti online

10. 12. 2023. у 16:00

СПОЈ кремастог чоколадног фила и лешника дају неодољив укус овом колачу.

НЕОДОЉИВИ УКУС, КОЛАЧ СА ЛЕШНИКОМ: Кремасти чоколадни фил и лешник дају симфонију укуса

Фото Shutterstock

Потребно:

За кору:    

* јаја,2 комада

* шећер,350 г
* брашно,280 г
* прашак за пециво,1 кесица
* уље, 200 мл
* млеко,300 мл
* лешник,100 г

За фил:    

* јаја,1 комад

* шећер,150 г
* маргарин,125 г
* чоколада за кување,100 г

За посипање:

лешник,70 г


Припрема:

* За кору: Миксером умутити јаја,додати шећер и мутити миксером.Наизменично додавати уље и млеко и лагано мутити миксером.Умешати брашно помешано са прашком за пециво и лагано сјединити миксером. Додати препечени,млевени лешник и мутити миксером на најмањој брзини. Смесу улити у плех који сте обложили пек-папиром. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 25 минута.Готову кору извадити из рерне и оставити да се прохлади. За то време припремити фил. Јаје и шећер размутити виљушком. У шерпу ставити исецкан маргарин,ставити на ватру и мешати док се маргарин не отопи,па додати размућено јаје и шећер и укувати. Умешати чоколаду за кување и меśати док се чоколада не отопи и док смеса не добије потребну густину. Фил нанети преко охлађене коре. Посути крупно сецканим,препеченим лешником и оставити да се охлади. Колач сећи на парчад жељене величине, сервирати и послужити.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана