ТАЈНА ПРАВЕ КАФАНСКЕ РИБЉЕ ЧОРБЕ: Врхунски кувари користе један састојак који је чини неодољивом
Доносимо вам оригинални рецепт за рибљу чорбу која обара с ногу. Припрема рибље чорбе за многе је велики изазов. Колико год се трудили да буде укусна, чини се да је она кафанска далеко боља. Тајна је у неколико састојака који је чине неодољивом.
Foto: Jutjub/Printskrin/
Састојци:
- 700-800 г речне рибе (што више врста, то боља чорба)
- 1/2 штапа празилука
- 1 главица црног лука
- 5-6 ком. шаргарепе
- 1 ком. корена першуна
- 1 ком. корена пашканата
- 2-3 чена белог лука
- 1 кесица зачина за рибљу чорбу или мешавина коју ћете сами направити
- Мешавина со, вегета, туцана љута паприка, слатка алева паприка, бели лук у праху, црни лук у праху, мало брашна
- 10-ак зрна бибера
- 3 листа лорбера
- 1 кашичица белог лука у гранулама
Припрема:
За почетак скувајте рибу. Када је кувана (пазите да се не распадне, тешко ћете је очистити од кошчица) склоните са ватре да се прохлади. Процедите. Течност сачувајте, а рибу пажљиво очистите од кошчица. Све то оставите са стране.
У лонцу, на маслиновом или сунцокретовом уљу испржите ситно исецкан празилук, црни лук и бели лук (пазите на бели). Затим додајте ситно рендану шаргарепу, першун и пашканат. Мало пропржите. Потом додајте очишћену рибу. У течности, коју сте оставили од кувања рибе, размутите зачин за рибљу чорбу или мешавину зачина коју сте сами спремили и сипајте у лонац. Додајте бибер у зрну, ловоров лист, бели лук у гранулама и, евентуално, досолите, ако мислите да није довољно слано. Пустите да кључа, петнаест минута.
Послуживање:
Када сипате у тањир, поспите је ситно сецканим першуном.
Препоручујемо
ПРАВА КАФАНСКА ТЕЛЕЋА ЧОРБА: Овако је добијате у сваком локалу сервирану (ВИДЕО)
14. 08. 2023. у 09:54
РУЧАК ЗА ДАНАС: Монашко вариво из рерне - посно или мрсно, одлучите сами
21. 08. 2023. у 12:00
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
ДРСКО: Јелисавета Орашанин БЕЗ ДОЊЕГ ВЕША шета улицом (ФОТО)
ГЛУМИЦА Јелисавета Орашанин поново је привукла сву пажњу када се појавила у комбинацији која је изазвала праву буру на мрежама.
06. 12. 2025. у 20:35
Коментари (0)