ЧОРБА ОД ОСЛИЋА: Једноставна пропрема за посан ручак
У воду ставите очишћену рибу и ловоров лист. Кад се добро скува, проспите воду и оставите да се прохлади. У литар воде сипајте додатак за рибљу чорбу, биљни зачин и млевени бибер, па оставите са стране.
Foto: Shutterstock
Повремено мешајте да се не би створиле грудвице. На мало уља продинстајте исецкани црни лук, за то време изрендајте шаргарепу, целер, першун и пашканат, све састојке додајте у динстани лук, па наставите да динстате уз повремено доливање воде.
У поврће додајте скувану рибу и динстајте заједно још 10 минута. На крају, сипајте 4 литре воде и растворен додатак за рибљу чорбу. Прокувајте на јачој температури, а кад проври смањите ватру и кувајте још неко време.
Потребно је:
- 700-800 г ослића
- 2-3 листа ловора
- мало уља
- 2-3 главице црног лука
- шаргарепа
- першун
- целер
- пашканат
- две кесице додатка за рибљу чорбу
- кашика биљног зачина
- 1/2 кашичице бибера
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.
09. 12. 2025. у 20:57
НОВО РЕШЕЊЕ ЗА УКРАЈИНУ: Европа прави план у случају да се САД повуку из конфликта
ЕВРОПСКЕ дипломате припремају сценарио подршке Украјини у случају повлачења САД из конфликта, преноси Блумберг, позивајући се на изворе.
07. 12. 2025. у 13:19
Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића
ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.
07. 12. 2025. у 11:41
Коментари (0)