НАЈСОЧНИЈЕ ЛАЗАЊЕ: Кремасти ужитак који се спрема брзо и лако

Mina Izgarević

04. 02. 2025. у 11:00

ОВАЈ рецепт гарантује да ће ваше лазање бити сочне, пуног укуса и савршено кремасте

НАЈСОЧНИЈЕ ЛАЗАЊЕ: Кремасти ужитак који се спрема брзо и лако

Foto: Shutterstock

Лазање су један од најпознатијих и највољенијих јела италијанске кухиње.

Са богатим слојевима сира, меса и парадајз соса, сваки залогај пружа ужитак и задовољава чак и најзахтевније укусе.

Овај рецепт гарантује да ће ваше лазање бити сочне, пуног укуса и савршено кремасте.

Састојци:

12 лазања листова (суви или свежи)
500 г млевеног меса (мешавина свињетине и говедине)
1 веза црног лука
2 чена белог лука
800 г парадајз пелата или парадајз соса
200 г парадајз концентрата
250 г свежег рицотта сира
200 г моцареле (рендана)
100 г пармезана (рендан)
500 мл бешамел соса
2 кашичице оригана
Со и бибер по укусу
Маслиново уље за пржење

Фото Shutterstock

 

Припрема:

Припрема црвеног соса:

На мало маслиновог уља пропржите ситно исецкан црни и бели лук док не постану стакласти. Додајте млевено месо и пржите док не добије лепу златно-смеђу боју.
У месо додајте парадајз пелате (или сос), концентрат и оригано. Посолите и побиберите по укусу, па кувајте на средњој ватри 30–40 минута, повремено мешајући, док се сос не згусне.

Бешамел сос:
У шерпи загрејте 2 кашике маслаца и додајте 2 кашике брашна. Мешајте док не постане глатко, па постепено додајте млеко, непрестано мешајући, да бисте добили густи бешамел сос. Посолите, побиберите и додајте прстохват мушкатног орашчића.

Слагање ласања:
У великој ватросталној посуди почните са слојем соса од меса. На њега ставите слој лазања листова, па прелијте слојем бешамел соса. Додајте слој рицотте и моцареле, па поновите све док не дођете до врха посуде, завршавајући са слојем бешамела и ренданим пармезаном.

Прекријте посуду алуминијумском фолијом и ставите је у претходно загрејану рерну на 180°Ц. Пеците 30 минута, а потом скините фолију и пеците још 10 минута, док лазање не добију златно-смеђу боју.

Оставите лазање да се охладе неколико минута пре него што их исечете, како би се слојеви стиснули и биле лакше за служење.

Ове сочне лазање су прави рај за љубитеље италијанске кухиње и гарантују савршен оброк за сваку прилику!

 

(Ало)

БОНУС ВИДЕО - ДР НОВОСТИ: Јетра воли кафу | Проф. др Тамара Миловановић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

"ТА КУЋА ЈЕ СТВАРНО УКЛЕТА" Мајци и оцу пререзао гркљан, па себи исекао вене: Нови детаљи породичне трагедије у Чачку

ПРВИ резултати истраге трагедије која је откривена у суботу ујутру у породичној кући у близини „Слободине“ раскрснице у Чачку, говоре да је Владимир Чарапић (47) ножем преклао врат својој мајци Мили (72), а потом и свом оцу Неђу (79). Затим је себи истим сечивом нанео више убода по грудима и стомаку, а на крају је пререзао вене леве руке и тако на смрт искрварио.

07. 12. 2025. у 13:36

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

РУСИЈА ЗАПАЊЕНА: Велика звезда не само да се одрекла руског држављанства, већ је откривено и - ово!