МЕКАНЕ И ХРСКАВЕ, СПРЕМАЈУ СЕ ЗА ПОЛА САТА: Куглице од кобасица су залагоји који се не одбијају

Novosti online

12. 02. 2024. у 09:00

КУГЛИЦЕ од кобасица праве се од куване свињске кобасице и тврдог сира. Уз друге додатке попут брашна, добијате савршене залогаје.

МЕКАНЕ И ХРСКАВЕ, СПРЕМАЈУ СЕ ЗА ПОЛА САТА: Куглице од кобасица су залагоји који се не одбијају

Фото Shutterstock

Састојци:

* 450 г млевене свињске кобасице

* 250 г брашна
* 3 кашичице прашка за пециво
* 1/2 кашичице соли
* 500 г исецканог тврдог сира
* 2 кашике свеже сецканог першуна, плус још за украс
* 1 кашика млевене паприке
* прстохват бибера
* екстра девичанско маслиново уље, за премазати

Рецепт за куглице од кобасица:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За куглице од кобасица загрејте рерну на 180° и обложите плех са папиром за печење. У великој посуди помешајте свињске кобасице, брашно, прашак за пециво, сир, першун и паприку док се не сједине и зачините сољу и бибером.

Корак 2: 

Направите куглице

Кашиком ставите куглице од мешавине на припремљени лим за печење.


 Корак 3: 

Премажите куглице маслиновим уљем

Намажите врхове куглица маслиновим уљем и пеците док не постану златне и не буду више ружичасте, 25 минута. Пре сервирања украсите першуном. Уживајте у куглицама од кобасица!

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ХАОС У РИМУ! Новак Ђоковић гледа и не верује шта се дешава