ТАРТАР БИФТЕК: Јело које свакога оставља без даха

Новости онлине

09. 05. 2024. у 21:00

Постоји храна коју најчешће можете јести у ресторану, али уколико се фокусирате на њену припрему, врло лако то можете имати и на својој трпези.

ТАРТАР БИФТЕК: Јело које свакога оставља без даха

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г свежег јунећег бифтека
  • 2 жуманцета
  • 2 кашике сенфа
  • 1 главица црног лука
  • 4 инћуна
  • 2 кашичице парадајз-пиреа
  • 1 кашичица соја-соса
  • 2 кашике маслиновог уља
  • неколико кришки багета
  • мало путера
  • 2 кашике коњака
  • 60 г капара
  • 3 кисела краставчића
  • со, бибер
  • сецкани першун

Припрема:

Месо оштрим ножем исеците на што ситније комаде. Исто урадите са инћунима, капаром, першуном и киселим краставцима. Све то сједините у једну чинију.

Кришке багета премажите са мало путера и препеците.

Црни лук исеците на шните, па додајте смеси од меса, као и коњак, маслиново уље, соја-сос, парадајз-пире, жуманца и сенфа.

Све лепо рукама или виљушком израдите смесу и послужите уз препечен хлеб. Пријатно!

(оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ИЗГЛЕДА 30 ГОДИНА МЛАЂЕ Невероватна трансформација након пластичне операције у Турској, пљуште коментари (ФОТО)

"ИЗГЛЕДА 30 ГОДИНА МЛАЂЕ" Невероватна трансформација након пластичне операције у Турској, пљуште коментари (ФОТО)

ПЛАСТИЧНИ хирурзи у Турској извршили су невероватну трансформацију лица мушкарца - толико да неки људи верују да сада изгледа "30 година млађе".

01. 06. 2024. у 10:46

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

ВАЖНА ОДЛУКА СТУПА НА СНАГУ 15. ЈУНА: Возачи електричних тротинета моћи ће да учествују у саобраћају само под једним условом

МУП Републике Србије издао је саопштење у коме се наводе обавезе возача електричних тротинета, а од 15. јуна моћи ће да учествују у саобраћају само под условом да имају одговарајућу налепницу.

01. 06. 2024. у 10:30

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!