БРЗ И ЛАГАН ОБРОК, АРОМАТИЧАН И БОГАТОГ УКУСА: Мафини од јаја
МАФИНИ од јаја су одличан избор за доручак или ужину. Мафини од јаја у себи имају све што се може пожелети.
Уз јаја садрже у себи броколи, црвену паприку и сир. А ево и како се праве мафини од јаја!
Састојци:
* 1 кашика уља
* 1 црвена паприка, ситно сецкана
* 2 млада лука, исечена на коцкице
* 6 великих јаја
* 1 кашика млека
* велики прстохват алеве паприке
* 50 г тврдог сира, наренданог
* мала шака влашца (врста лука), сецканог
Рецепт за мафине од јаја:
Корак 1:
Испржите броколи и влашац
За мафине са јајима загрејте рерну на 200 степени. Нанесите половину уља у калуп за мафине. У тигању загрејте преостало уље и додајте броколи, бибер и млади лук. Пржите пет минута. Оставите са стране да се охлади.
Корак 2:
Умутите јаја са млеком
У чинији умутите јаја са млеком, паприком у праху, сецканом паприком и половином сира. Додајте кувано поврће.
Корак 3:
Пеците и сервирајте
Сипајте смесу од јаја у отворе за мафине и сваку прелијте преосталим сиром и влашцем, ако желите. Пеците 15-17 минута или док не порумене и не буду печени.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМАЈУ СЕ БРЗО, А УКУС ЈЕ НЕПОНОВЉИВ! Ово је најбољи рецепт за фритуле до сада
05. 02. 2024. у 08:00
СКАНДАЛ! СПАЈИЋ ЈАВНО ПРИЗНАО: "Никакав проблем није, гласаћемо за Резолуцију о геноциду у Сребреници"
ПРЕМИЈЕР Црне Горе Милојко Спајић рекао је на премијерском сату да ће та земља гласати за Резолуцију о геноциду у Сребреници.
09. 05. 2024. у 14:59
РАЗБИЈЕНЕ ТАБУ ТЕМЕ У СРБИЈИ: Да ли ће дете личити на родитеље ако је од донираних јајних ћелија (ВИДЕО)
Драгана Крстић из удружења "Шанса за родитељство" била је гост подкаста "Мислим да је важно."
08. 05. 2024. у 16:10
АКО НЕКОМ ПОЗАЈМИТЕ ОВУ КЊИГУ, НЕ ОЧЕКУЈТЕ ДА ВАМ ЈЕ ВРАТИ!
Спремите се за путовање кроз тамни подземни свет за који до сада нисте знали.
09. 05. 2024. у 11:33
Коментари (0)