РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Novosti online

05. 02. 2024. у 07:00

КАДА је први пут крочила у одаје Белог двора, принцеза Јелисавета је тражила само овакве палачинке.

РЕЦЕПТ СА БЕЛОГ ДВОРА: Палачинке принцезе Јелисавете

Фото Shutterstock

Састојци:

 ЗА ТЕСТО: 

* јаја, 1 ком

* меко брашно, 200 г
* со, прстохват
* млеко, 300 мл
* минерална или обична вода, 150 мл
* уље, за подмазивање тигања

 ЗА ФИЛ: 

* кристал-шећер, по жељи

* сок од лимуна, по укусу

Припрема:

У суд сипајте брашно, јаје и половину млека, па размутите варјачом или жицом за мућење.

И без миксера зачас ћете добити глатко тесто, без грудвица. Постепено улијте остатак млека, потом и воде. Нек тесто одстоји бар 15 минута и онда пеците палачинке. Тигањ намажите уљем за сваку палачинку. Кутлачом сипајте тесто у тигањ и брзо га разлијте.

Пеците палачинку с једне стране док ивице не почну да се одвајају, а онда одмах окрените и с друге стране пеците 10 секунди. Тесто можете да направите и с другачијим односом млека и воде, али нека то заједно буде 450 мл течности. Готове палачинке поспите кристал-шећером, накапајте сок од лимуна, брзо уролајте и одмах послужите.👌

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)