ПРИПРЕМИТЕ ДАНАС ОВАЈ ИЗВРСТАН РУЧАК: Телетина с печуркама

Novosti online

05. 02. 2024. у 09:00

ТЕЛЕТИНА с печуркама је рецепт за недељну гозбу, богато, сласно и укусно!

ПРИПРЕМИТЕ ДАНАС ОВАЈ ИЗВРСТАН РУЧАК: Телетина с печуркама

Фото Shutterstock

Састојци:

* телеће шницле од бута, 500 г

* уље, по потреби
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* црни лук, 1 главица
* бели лук, 2 чена
* сланина, 100 г
* шампињони, 50 г
* бело вино, 200 мл
* говеђа супа, 100 мл
* неутрална павлака, 150 мл
* густин, 1/2 кашике

Припрема:

Шницле посолите и препеците на врелом уљу. Извадите их из тигања, те на истом уљу пропржите исецкани лук, сланину исецкану на коцкице и шампињоне исецкане на листиће.

Налијте вином, супом и павлаком, па када почне да крчка, додајте шницле.

Крчкајте десетак минута, затим додајте густин размућен у мало воде. Посолите, побиберите и послужите уз тестенину или кувани кромпир.👌

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СИ АПЛАУДИРАО ВУЧИЋУ: Ове моћне речи председника Србије одушевиле најмоћнијег човека света (ВИДЕО)