СЛАТКИ КАО ПОЉУБАЦ: Медени лолипопси

Novosti online

01. 02. 2024. у 11:00

АКО сте љубитељ ефектних слатких креација, ово ће бити пун погодак.

СЛАТКИ КАО ПОЉУБАЦ: Медени лолипопси

Фото Shutterstock

Састојци:

* мед, 160 г

* маслац, 80 г
* јаја, 2 комада
* зачин за медењаке, 1/2 кашичице
* лимун, корица, 1 комад
* брашно, 250 г
* прашак за пециво, 1 кесица
* какао, 2 кашике
* млако, 80 мл
* кандирана кора поморанџе, 70 г

 ЗА ДЕКОРАЦИЈУ: 

* бела чоколада, 200 г

* маслац, 50 г
* млеко, 1 кашика
* готови украси по жељи

Фото Shutterstock

Припрема:

У шерпици отопите маслац и мед, па преспите у посуду за мешење. Кад се смеса прохлади, додајте јаја и зачине, па мутите миксером да се смеса лепо уједначи. Додајте брашно, какао и млеко и лагано мутите док се све не сједини, па на крају умешајте кандиране коцкице коре од поморанџе. Смесу излијте у плех који сте обложили папиром и пеците 20 минута на 180 степени. Кад се колач прохлади, вадите чашом плочице и у сваку утакните штапић. Белу чоколаду отопите на пари са маслацем и млеком, па пола прелијте у други суд и додајте пар капи црвене прехрамбене боје. Урањајте плочице у једну или другу чоколаду, па украсите шећерним перлицама и срцима.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)