НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће

Novosti online

08. 01. 2024. у 16:00

ЗА Божић је традиција да се за ручак једе прасетина. Најлепшу прасетину у рерни направите лако код куће.

НИКО НЕЋЕ ОДОЛЕТИ - СОЧНО МЕСО И ХРСКАВА КОЖИЦА КОЈА СЕ ЛЕПИ ЗА ПРСТЕ: Прасеће печење спремите код куће

Фото Shutterstock

Више не морате да наручујете раније из печењаре, па да месо буде хладно. Направите код куће сочно печење са хрскавом корицом и то од састојака који могу да се пронађу свуда. Пиво даје специфичан укус, али и лепу боју. Пече се мало дуже, али зато ћете направити месо које је толико укусно да никада више нећете пожелети куповно.

Потребно:

* 10 кг прасетине

* 250 г соли
* 410 мл пива
* 180 г масти
* 310 мл вода

Припрема:

Месо добро оперите и осушите. Затим га богато посолите и покријте провидном фолијом, па оставите да стоји у фрижидеру преко ноћи. Маст истопите, а затим премажите плех, као и месо. Ставите у плех, па сипајте воду. Пеците у загрејаној рерни на 200°Ц око 2,5 сата. Пеците сат и по времена у цугу, па окрените месо, а када окренете прелијте пивом. Након следећих пола сата поново окрените месо и опет прелијте пивом. Затим извадите месо из рерне и проспите вишак течности. Онда вратите да се пече још пола сата, а ако желите још хрскавију кожицу пеците још 10-15 минута.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

СКАНДАЛ У УЈЕДИЊЕНИМ НАЦИЈАМА: Погледајте шта је учинио представник Израела (ВИДЕО)