НАПРАВИТЕ - МЕКО МЕСО УКРЧКАНО У ДВЕ ВРСТЕ ВИНА: Свињска џигерица у сосу са печуркама
ПРЕДЛАЖЕМО за данашњи ручак свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином.
Фото Shutterstock
Свињску џигерицу можете спремати на много начина. За данас смо припремили фантастичан рецепт за све љубитеље ове намирнице. Она се прелива ароматичним сосом са две врсте вина. Одлична идеја су пикантни ражњићи са свињском џигерицом. Главни састојак соса су печурке, а додају се и зачини попут жалфије и мајчине душице.
Састојци:
* 3 кашике масти
* 500-600 г свињске џигерице
* 1 главица црног лука
За сос од печурака:
* 500 г мешавине печурака по избору
* 1 главица црног лука
* 1 чен белог лука
* мало мајчине душице
* 2 исецкана листа жалфије
* 2 кашике шери вина
* 50 мл белог вина
* 250 мл пилећег бујона
* 100 мл павлаке за кување
Рецепт за свињску џигерицу у сосу са печуркама и вином:
Ставите маст у тигањ, па је загрејте на јакој ватри. Када се маст истопи, додајте свињску џигерицу и пржите са обе стране док не порумени. Потом пребаците свињску џигерицу у плех за печење, поспите је исецканим црним луком и пеците на 180°C око 20-25 минута.
Након тога, извадите џигерицу и оставите је на топлом месту поклопљену, али не скроз. У међувремену, у другом тигању загрејте путер на средњој ватри, па додајте очишћене печурке. Пропржите их и када порумене додајте исецкани црни и бели лук и мало смањите температуру. Када печурке омекшају, додајте мајчину душицу и жалфију. Добро промешајте и додајте шери и бело вино. Појачајте мало ватру, па кувајте док се количина течности не преполови. Сипајте павлаку за кување и мешајте док се састојци не сједине.
Исецкајте свињску џигерицу и прелијте је сосом од печурака и вина. Препоручујемо и пржену свињску џигерицу.
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо
СУКОБ НАМ ЈЕ ПРЕД ВРАТИМА Руте упозорава: Ми смо следећа мета Русије
РУСИЈА би могла да буде спремна да употреби војну силу против НАТО-а у наредних пет година, сматра генерални секретар НАТО-а Марк Руте.
11. 12. 2025. у 15:46 >> 16:40
ОСУЂЕНИ ЗА УБИСТВО СТАРЦА У ЗАТВОРУ ПАДИНСКА СКЕЛА: Зрна саосећања немају, изречене вишегодишње казне
СРЕЋКО Стефановић (22), Саша Станковић (22) и Далибор Петровић (24) оглашени су данас кривим у Вишем суду у Београду за тешко убиство Станимира Брајковића (74) на безобзиран и насилнички начин у затвору Падинска Скела почетком фебруара 2024. године. Овом првостепеном пресудом Стефановић је осуђен на 19 година затвора, а Станковић и Петровић на по 18 година.
11. 12. 2025. у 16:22
ПЕЈАКОВИЋ: Срби су скупо платили ЛАЖ о Југославији, која траје од '45 и плаћаћемо је још
ГЛУМАЦ Никола Пејаковић одушевљава публику широм региона улогом Момчила у серији "Тврђава", која се бави ратним деведесетим и распадом некадашње државе Југославије.
13. 12. 2025. у 15:33
Коментари (0)