ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо

Novosti online

22. 10. 2023. у 13:00

ПИЛЕТИНА Маренго порекло вуче из Француске.

ОВАКО ФРАНЦУЗИ СПРЕМАЈУ ПИЛЕЋЕ МЕСО: Сочан, зачињен и веома укусан оброк који се спрема брзо

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Tripod Production (Рашина кухиња)

Пилеће бело месо најзахвалнији је комад меса за припрему ручка јер га сви воле а брзо се спрема. Данас вам доносимо рецеп за веома укусан оброк, чији је рецепт оригинално француски, а за нас га је прилагодио кувар Раша Влачић.

Потребно је:

300г пилећег филеа

1 црни лук
50г шампињона
2 чена белог лука
1 паприка
1 шарадајз
Прстохват соли
Чаша парадајз сок
½ чаше белог вина
Кашика меда
Першун

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Tripod Production (Рашина кухиња)

Припрема:

Пилећи филе растањити на два дела. У загрејани тигањ ставити пилетину да се пржи. Бели и црни лук, паприку и парадајз исецкати на коцкице, шампињоне на четвртине. У истом тигању у ком се пржила пилетина убацити поврће. Налити парадајз соком и белим вином. Сјединити пилетину и поврће, и оставити да се крчка још пар минута. На крају додати мед. Ради декорације, додати першун.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове