ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПОВРЋУ: Кажу да је невероватно здрава - овај начин припреме вероватно нисте пробали

Новости онлајн

07. 09. 2023. у 15:00

РЕЦЕПТ за пилећу џигерицу у поврћу обавезно пробајте, јело је баш укусно, а могу сви да га једу без гриже савести!

ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПОВРЋУ: Кажу да је невероватно здрава - овај начин припреме вероватно нисте пробали

Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic

Џигерицу обично сви спремамо по оном старинском рецету: динстамо је на луку. А зашто не бисте мало променили рецепт и испробали овај? 

Одушевиће вас.

Састојци:

  • 400 г пилеће џигерице
  • 2 већа црна лука
  • 2 зелене паприке
  • 1 мањи плави патлиџан
  • 2 кромпира
  • 2 шаргарепе
  • мало грашка и бораније
  • 1 свежи парадајз
  • со, бибер, биозачин, уље
  • 1 кашичица брашна
  • алева паприка

Припрема:

1. На уљу пропржити исецкан лук и паприку, додати џигерицу и кад се све мало издинста, додати остало поврће, ловоров лист по жељи, долити мало воде и динстати 20 минута.

2. Додати биозачин, размућену кашичицу брашна у мало воде, алеву паприка, бибер и још мало динстати па ставити у рерну на 250 степени око 15 минута да се запече. Послужити топло.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛ У ШОКУ: Шта ће 60 посто официра Генералштаба у рововима?

УКРАЈИНСКО руководство је почело да формира јуришне јединице од изузетно цењених кадровских официра Генералштаба који поседују тајне информације, а то би могло да угрози безбедност Украјине, оценио је пензионисани генерал Оружаних снага Украјине Сергеј Кривонос за јутјуб канал "Прјамој".

29. 05. 2024. у 21:39

Коментари (0)

Знамо где провести лето, пријатно и повољно! Проверите!