ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете

Новости онлајн

11. 02. 2023. у 15:00

СВИ ЗНАМО да се у Србији добро једе, али где се једе најбоље? Сложићемо се да је гастрономски рај наше земље на југу, а једна Врањанка се нарочито потрудила да укусе југа донесе у Београд и на тај начин помогне гурманским љубитељима у припремању наших традиционалних јела.

ЗАЧИНИТЕ ЈЕЛО УКУСИМА ЈУГА: Унесите врањански дух кувања у ваше специјалитете

Фото: Принтскрин/Инстаграм/ukusijuga

Упознајте Марију Никчевић чији ће вам рецепти пробудити сва чула и натерати вас да одмах ставите кецеље и створите кулинарску чаролију и у вашој кухињи. Скоро 80 хиљада људи ужива у Маријиним рецептима, које лепа Врањанка са много ужитка и лакоћом припрема. 

За Марију је кување начин да изрази своју креативну страну. Чак и кад спрема нешто по добро познатим рецептима, труди се да јелима дај свој лични печат уз малу измену састојака или уз додатак зачина и тако добија нове, узбудљиве укусе.

Марија своју причу као фоод блогера почиње креирање кулинарске странице која за њу представља спој љубави према кувању, фотографији и писању што се испоставило као савршен спој њених интересовања. Страница "Укуси југа" је настала у време почетка пандемије кад је имала вишак слободног времена. Како јој је једна од главних занимација било кување, почела је да са другарицама свакодневно размењује фотографије и рецепте онога што спрема. Тако се родила идеја да све то буде обједињено на инстаграм страници јер је материјала у телефону већ било на претек.

Највећи изазов у креирању странице је успостављање баланса. У Маријином случају је то конкретно значило баланс између неких тренутних трендова и традиционалних рецепата по којима је страница препознатљива. Али све то се не може мерити са задовољством које пружа овај посао, као што је упознавање људи сличних интересовања и слободно време које Марија користи како би научила неке нове ствари и учинила своју инстаграм страницу још занимљивијом.

Иако јој је, као гурману, тешко да одабере шта највише воли да једе, у мору рецепата и разноврсних јела Марија остаје верна свом крају, па су јој зато фаворити пуњене паприке и домаће пите.

Поред тога што је врсна у свом послу, Марија је мајка и супруга и зато се може поистоветити са већином жена, па их из тог разлога саветује да не морају кувати баш сваки дан, већ да је боље припремити јела која се могу јести и наредног дана или припремити више јела у исто време. Исто тако, не би било на одмет и да домаћини преузму кулинарску палицу с времена на време. Домаћини, чули сте Марију па покажите да ли сте бољи у кувању од жена.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну

ВЕЛИКО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: За годину и по дана суочићемо се са великим ратом, нико више не жели да слуша другу страну

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић рекао је данас, на форуму "ГЛОБСЕЦ БЕЛТАЛКС: Београдски економски разговори", да више нема рационалности у међународној политици и да се ускоро спрема велики сукоб.

09. 12. 2025. у 20:57

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

Завршио глуму, па радио на мешалици, рат га удаљио од љубави - животни пут Јова Максића

ДЕТИЊСТВО глумца Јова Максића обликовало се у малој сеоској средини подно Динаре, у селу Плавно код Книна, где је породица живела због очевог свештеничког службовања. Рани период живота описује као време потпуне слободе и радости, када је готово читаво село било простор за игру и маштарије. У таквој атмосфери формирала се његова емотивна структура — везаност за заједницу, топлина породичних односа и захвалност за једноставне ствари.

07. 12. 2025. у 11:41

Коментари (0)

Ћерка Луке Модрића више личи на Луку Модрића - од Луке Модрића (ФОТО)