РОЛОВАНА ПИЛЕТИНА: На њој би вам позавидели и француски кувари (ФОТО)
Не постоји човек који не воли бело пилеће месо, па је ова недеља прилика да изненадите укућане ролованом пилетином
Неки воле да праве роловану пилетину са окоштеним месом батака, али неупоредиво је једноставније то урадити са белим месом.
Ролована пилетина - састојци:
пилеће бело месо
танко исечена шунка
јаје
брашно
презле
чачкалице
павлака
мајонез
кисели краставчић
влашац
Ролована пилетина - припрема:
Филете белог меса морате да нежно излупате, а то је најбоље урадити тако што се бело месо танко исече и прекрије најлоном па нежно излупа како би се истањило и лакше роловало.
Месо се рашири, па се прво стави лист шунке и одозго качкаваља. Преко качкаваља може да се стави влашац. Месо се урола тако што се прво савију крајеви, па средина и причврсти се чачкалицом. Чачкалица се вади тек на крају, пре него што се послужи.
Поховано месо је најукусније када се једе са тартар сосом који се прави тако што се помеша иста количина мајонеза и павлаке, дода ситно исецкан краставчић, со, бибер и влашац.
Препоручујемо
СОЧНО ТЕЛЕЋЕ ПЕЧЕЊЕ У РЕРНИ: По рецепту најискуснијих кувара - тајна је у брашну
31. 01. 2023. у 10:37
"УЧИНИЋЕМО СВЕ ДА СЕ КАО ЗЕМЉА УЗДИГНЕМО ПОСЛЕ ОВОГ УЖАСА" Вучић положио цвеће у школи "Владислав Рибникар" (ФОТО)
ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић положио је цвеће у школи "Владислав Рибникар" на годишњицу убиства девет ученика и радника обезбеђења ове школе.
03. 05. 2024. у 07:26
ИСПОВЕСТ РОДИТЕЉА УБИЈЕНЕ АНГЕЛИНЕ АЋИМОВИЋ: Годину дана од масакра у Рибникару (ВИДЕО)
РОДИТЕЉИ убијене девојчице у Рибникару, Ангелине Аћимовић, говорили су за Новости у подкасту "Мислим да је важно".
03. 05. 2024. у 16:05
ПОСЛЕ ОПТУЖБИ ДА КРИЈЕ НАЦИОНАЛНОСТ И ВЕРОИСПОВЕСТ: "Ја сам Српкиња, крстићу сина у Храму!" Маја Беровић о ПРАВОМ имену и пореклу
"ЈА САМ Српкиња и поносим се тиме!"
01. 05. 2024. у 13:14
Коментари (0)