ПОХОВАНЕ СЛАТКЕ ПРЖЕНИЦЕ: Доручак који мами мирисом, укусом и изгледом
Направите савршен доручак од старог хлеба на мало другачији начин.
Састојци:
- 2 кашике какаа
- 3 кашике топле воде
- 3 јаја
- 150 мл слатке павлаке
- 1 шоља млека
- 3 кашике шећера
- 1 кашичица екстракта ваниле
- мало соли
- 200 г чоколаде
- 1 банана
- 7-8 парчета хлеба
Припрема:
Какао отопите у топлој води и оставите са стране.
У другој чинији умутите јаја, додајте павлаку, млеко, шећер, екстракт ваниле и со па добро умутите виљушком да се све лепо сједини. Када се умути, убаците топли какао.
У тигању отопите мало путера, па две кришке хлеба умочите у умућену смесу и ставите да се пржи на средњој температури. Пржите до три минута па окрените на другу страну. Потом на једној кришки ставите неколико коцкица чоколаде и сачекајте да се отопе. Када видите да је почела да се "разлива", додајте исецкану банану по кришки, оном другом је преклопите.
Направили сте чоколадни сендвич по ком можете да поспете и цимет или шећер у праху.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КОСОВСКА ПОГАЧА: Стари косовски рецепт који се преноси са колена на колено
02. 03. 2024. у 07:00
ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити
29. 02. 2024. у 12:53
"ВИ СТЕ ОДГОВОРНИ ЗА СМРТ РАИСИЈА" Стејт департмент о паду хеликоптера: Нећемо да се извињавамо
ИРАНСКА влада је одговорна за одлуку да управља хеликоптером старим 45 година у, како је описано, лошим временским условима, а не било који други актер, рекао је портпарол америчког Стејт департмента Метју Милер током брифинга.
20. 05. 2024. у 20:38
КАКО УКРАЈИНСКА ВОЈСКА УБИЈА ЦИВИЛЕ? Амерички медиј изнео застрашујућа сазнања
УКРАЈИНСКА војска злоупотребљава алкохол и дрогу и под њиховим утицајем убија цивиле, пише амерички медиј Дејли бист, преноси РИА Новости.
20. 05. 2024. у 19:17
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)