ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити

Новости онлине

29. 02. 2024. у 12:53

Лажне пите су постале популарне због једноставне припреме и фантастичног укуса. Могу да се спремају од намирница по жељи, а наш данашњи предлог је ова са поврћем.

ЛАЖНА ПИТА СА ПОВРЋЕМ: Најукуснија пита без кора коју ћете редовно правити

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 1 карфиол
  • 1 броколи
  • 1 црни лук
  • 1 шаргарепа
  • 3 паприке
  • 4 јајета
  • 350 мл млека 
  • 30 мл маслиновог уља 
  • 1 чен белог лука 
  • 5-6 кашика брашна 
  • 1 кашичица прашка за пециво 
  • мирођија
  • 150 г тврдог сира 

Припрема:

У шерпу поређајте карфиол исечен на цветове, па прелијте водом. Поклопите и кувајте док не прокључа. На исти начин припремите броколи. Пропржите на мало уља сецкани црни лук, па када омекша додајте шаргарепу и паприку. Пржите док све поврће не омекша. Посолите и побиберите, па промешајте. 

Науљите плех, па поређајте прво паприку, лук и шаргарепу, па додајте карфиол и броколи. Умутите јаја са млеком и уљем, па додајте млевени бели лук. На крају додајте просејано брашно и прашак за пециво и све добро сједините. Додајте сецкану мирођију и промешајте, па прелијте преко поврћа. Промешајте, па поспите ренданим сиром и пеците у загрејаној рерни на 180°C око 35-40 минута. 

(Ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове

Можете ли да замислите лепоту свакодневице која почиње на обали Саве до које стижете лаганом шетњом кроз јединствену луксузну пешачку зону, а завршава се испијањем вина на вашој пространој тераси с погледом на реку или у врхунском ресторану до ког стижете пешке? У истом дану сте с лакоћом обавили посао, одрадили тренинг, уживали у куповини нових комада гардеробе најлуксузнијих брендова у непосредном комшилуку, а стигли сте и да са децом проведете време у зеленилу, јер се све што вам треба налази надохват руке.

14. 05. 2024. у 10:00

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У ШОКУ: Ево због кога је Јаник Синер оставио девојку (ФОТО)