СВИ ЋЕ ХВАЛИТИ ВАШЕ ПОСЛАСТИЦЕ А МОЖЕ ДА СТОЈИ И 90 ДАНА: Како да направите најбољи фондан?

Novosti online

18. 03. 2024. у 17:21

ФОНДАН делује тешко за прављење али ми вам доносимо једноставан начин припреме. На бази меда је, укусан, а сви ће вам тражити рецепт.

СВИ ЋЕ ХВАЛИТИ ВАШЕ ПОСЛАСТИЦЕ А МОЖЕ ДА СТОЈИ И 90 ДАНА: Како да направите најбољи фондан?

Фото Shutterstock

Састојци:

* 50 г путера 

* 1 кашичица багремовог меда 

* 1/2 кесице желатина 
* 30 мл воде 
* 600 гр шећера у праху
* пар капи екстракта ваниле

Фото Shutterstock

Припрема:

Помешајте желатин помешајте са водом па оставите 10 минута да набубри. 

Сипајте мед у шерпу и и кувајте на ниској темепратури док не крене да се топи. Додајте путер и промешајте, па скините са шпорета.

Онда додајте желатин и лепо промешајте, па додајте просејани шећер у праху. Месите смесу док не постане глатка.

За лепши укус додајте ванилу у смесу. Додајте пар капи боје за храну, по потреби. Чувајте фондан на собној температури, у посуди са поклопцем.

Може да стоји 90 дана. 

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ЗАПАМТИЋУ ЈА ТЕБЕ! Новак Ђоковић шокирао многе у Риму (ВИДЕО)