РАСПАМЕТИЋЕ ВАС УКУСОМ, А ТОПИ СЕ У УСТИМА: Тропикана колач са ананасом
ВОЋНИ колач осваја на први залогај.
Састојци:
За кору:
* 2 шоље брашна
* 2 кашичице соде бикарбоне
* 2 конзерве ананаса
* 2 ком јаја
* 1/2 шоље кокоса
За фил:
* 250 гр маскарпоне сира
* 1/2 шоље прах шећера
* 1 шоља сецканих ораха
* 1 ванилин шећер
Припрема:
Умутите јаја, додајте помало шећера и сока од ананаса из конзерве. Додајте брашно, соду бикарбону, сецкани ананас, кокос и орахе па пеците у подмазаном плеху - по пола масе - око 40 минута, на температури од 170 до 180 степени.
Колач ће бити врло влажан, рачунајте на то да је најбоље да се хлади у фрижидеру целе ноћи. Умутите састојке за крем и филујте два дела торте, па украсите са стране и одозго.
Додатно декоришите ананасом и кандираним воћем по жељи.
(Trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА И НЕ ГОЈИ: Најстарији и најздравији колач на свету
02. 03. 2024. у 11:00
БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
01. 03. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРЕСУДА ЗА ПРОФЕСОРКУ МАТЕМАТИКЕ (30): Имала односе са два ученика, са једним затруднела - на суду шокирала пороту (ФОТО)
ПРОФЕСОРКА математике проглашена је кривом по четири тачке оптужнице за сексуалну активност са дететом након двонедељног суђења на суду у Манчестеру, преносе британски медији.
17. 05. 2024. у 16:03
ВЕЛИКИ ЈУРИШ НА ХАРКОВ: Почело ослобађање важног места - "Руске трупе самоуверено иду напред" (МАПА)
РУСКЕ трупе почеле су ослобађање места Липци у Харковској области, рекао је на Првом каналу шеф регионалне администрације Виталиј Ганчев.
16. 05. 2024. у 15:53
ТАКО МЛАД: Откривен узрок смрти мужа Звезде Гранда - отац му умро пре месец дана
ПАР је интиму љубоморно чувао од јавности.
16. 05. 2024. у 17:05 >> 17:37
Коментари (0)