БАКЛАВА БЕЗ КОРА СЕ ПРАВИ БРЗО И ЛАКО: Укус ће вас потпуно распаметити
ШЕЋЕР, уље, брашно, млеко, пшенични гриз и млевене орахе мерити чашом од 2 дл.
Састојци:
За смесу:
* јаја, 4 комада
* уље, 1 чаша
* брашно, 1 чаша
* ораси, 1 чаша
* пшенични гриз, 2 чаше
* млеко, 1 чаша
* прашак за пециво, 1 кесица
За сируп:
* шећер, 250 г
* ванилин шећер, 1 кесица
* лимун, 3 колута
За посипање:
* ораси, по потреби
Припрема:
За смесу:
Миксером умутити јаја и шећер. Затим миксер искључити, умешати уље, млеко, млевене орахе, пшенични гриз, брашно помешано са прашком за пециво и измешати шпатулом како би се сви састојци сјединили. Плех премазати уљем, посути брашном и усути припремљену смесу. Пећи у добро загрејаној рерни на 180 степени 30 минута.
За сируп:
У шерпу усути шећер, додати воду, ванилин шећер, колутове лимуна и ставити шерпу на ватру. Кувати 5 минута од момета кључања. Склонити са ватре и оставити да се прохлади.
Печену кору извадити из рерне. Млаким сирупом прелити врелу кору. Оставити да се охлади и да кора лепо упије сируп. Посути млевеним орасима. Сећи на коцке, сервирати и послужити.
(Super recepti/Žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)