КАД ИХ ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ, ЗНАЋЕТЕ ЗАШТО ЈЕ ОВО ЈЕЛО ТОЛИКО ПОПУЛАРНО: Хрскави и мирисни колутићи лука, па још са сосом од рена

Novosti online

29. 02. 2024. у 11:00

САМО они који нису пробали могу да помисле да је поховање колутића црног лука узалудан посао.

КАД ИХ ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ, ЗНАЋЕТЕ ЗАШТО ЈЕ ОВО ЈЕЛО ТОЛИКО ПОПУЛАРНО: Хрскави и мирисни колутићи лука, па још са сосом од рена

Фото Shutterstock

Састојци:

* љубичасти или црни лук, 3 веће главице

* брашно, 1 шоља
* кисела вода, 100 мл
* инстант пире од кромпира, 2 кашике
* со, по укусу
* бибер, по укусу
* црвена зачинска паприка, 1/2 кашичице
* презле, по потреби
* уље за пржење, 300 мл

 ЗА СОС ОД РЕНА:  

* рен из теглице, 50 г

* кисела павлака, 1 чаша
* мајонез, 50 г
* мирођија, по укусу
* влашац (врста лука), по укусу
* лимун, сок, 1 комад


Припрема:

- Прво припремите сос и ставите га у фрижидер да се хлади док похујете лук. Рен, павлаку и мајонез измешајте, па додајте ситно исецкан влашац (врста лука) или мирођију. Лук ољуштите и исеците на колутове дебљине пола центиметра и раздвојите их по саставима.

Измешајте брашно, инстант пире и зачине, па полако додајте киселу воду док не добијете тесто мало гушће од смесе за палачинке. Колутове лука умачите у ову смесу, а затим у презле и пржите на врелом уљу. Чим порумене с обе стране, извадите их на папирни убрус.

Одмах послужите уз сос од рена.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

ШТА СЕ ТО ДЕШАВА У УКРАЈИНИ, СВИ БЕЖЕ: Стотине аутомобила на граници са Пољском, настао потпуни колапс

У ЛАВОВСКОЈ области у Украјини на граници са Пољском, настао је прави колапс услед саобраћајних гужва које чине стотине аутомобила, преноси ТВ канал Обсшћественое , позивајући се на представницу локалног пограничног одреда Александру Кучковску.

17. 05. 2024. у 17:47

Коментари (0)

Dolce Vita на обали Саве: Станови на овој локацији су за оне који живе своје снове