ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Novosti online

16. 02. 2024. у 08:28

ОМИЉЕНИ комад пилетине овог пута спремите на мало другачији начин и брзо ћете заволети непоновљив укус батака.

ПОСТАЋЕ ВАМ ОМИЉЕНИ: Супер фини карамел батаци

Фото Shutterstock

Састојци:

* пилећи батаци, 8 комада

* шећер, 100 г
* пилећи бујон, 300 мл
* сусам, 30 г
* маслиново уље, по потреби
* со по укусу
* бибер, по укусу
* рузмарин, по жељи

Припрема:

Батаке оперите, осушите их папирним убрусом, посолите и побиберите. У дубљој шерпи загрејте маслиново уље, те равномерно пропржите батаке. Склоните их и оставите да се прохладе. Поново вратите у шерпу, по жељи додајте гранчицу рузмарина, те наставите с динстањем на тихој ватри још 15 минута. Додајте бујон и кувајте 20 минута на слабијој ватри. Кад бујон уври, посипајте батаке шећером и окрећите их док се не карамелизују. Кад батаци сасвим омекшају поспите сусамом који сте претходно мало пропекли у сувом тигању.

(Super recepti/Žena)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ДЕТАЉНИ РЕЗУЛТАТИ: Како су гласали жири и публика на Евровизији - Швајцарска победила, Србија на 17. месту

ПОБЕДУ на 68. Песми Евровизије однео је представник Швајцарске Немо са песмом Тхе цоде, док се наша Теyа Дора нашла на 17. позицији са 54 освојена бода.

12. 05. 2024. у 06:55

Коментари (0)

НА САМО ДВА САТА АВИОНОМ ОД БЕОГРАДА: Одлична дестинација за летовање - сви детаљи резервације и аранжмана