ЗДРАВ ЈЕ И УКУСАН, А БРЗО СЕ ПРАВИ: Сос од печурака идеалан је додатак сваком ручку
РЕЦЕПТ је идеалан са јела са пилетином. Направите дијетални сос од печурака. Додајте га вашем јелу и уживајте у његовој ароми.
Потребно је:
* 300 грама свежих шампињона
* 2 главице црног лука
* 3 кашике маслиновог уља
* 2 кашике брашна
* 1 кашика фино уситњеног першуна
* 1 кашичица сувог зачина
* 2 децилитра белог вина
* Со и бибер по укусу
Припрема:
Исецкајте ситно лук па га динстајте на маслиновом уљу док не добије стакласту структуру.Потом додајте исецкане шампињоне на шните, и улијте 2 децилитра вина, уситњен першун и зачине. Оставите да се динста на тихој ватри. Након тога,додајте павлаку за кување и брашно - мешати константно док се сос од печурака не згусне.
(Трпеза)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
10 НАЈБРЖИХ ПОСНИХ РЕЦЕПАТА: За ручак, праве се за 15 минута и сити сте цео дан
29. 11. 2023. у 13:53
ТУГА ДО НЕБА: Преминула Катарина Тривић (22) која је ујединила регион
ДА ЖИВОТ често зна бити неправедан, суров и окрутан, не бирајући колики терет ставља на леђа крхких људи, данас је још једном потврђено. Млада Бањалучанка Катарина Тривић (22) изгубила је битку за живот.
24. 05. 2024. у 16:07
ЗЕЛЕНСКИ ПОБЕСНЕО: Напао НАТО савезнике због Русије
УКРАЈИНСКИ председник Владимир Зеленски напао је савезнике због њихове невољности да уђу у директну конфронтацију са Русијом, пише responsiblestatecraft.org, преноси РИА Новости.
24. 05. 2024. у 15:32
ИЛИЈЕ НАСТАСЕ ЕКСКЛУЗИВНО ЗА "НОВОСТИ": Новак Ђоковић најбољи по свим мерилима, сећам се Лепе Брене и шљивовице
НЕМА правог љубитеља тениса који би могао да набраја великане "белог спорта", а да заборави на "румунског лакрдијаша" Илијеа Настасеа, оригиналног "лошег момка" тениса. Некада први играч планете у ексклузивном разговору за "Новости" говорио је о документарном филму снимљеном о њему, српском народу, шљивовици, а неизбежна тема био је најбољи тенисер свих времена - Новак Ђоковић.
22. 05. 2024. у 20:00 >> 20:57
Коментари (0)