ШИШАРКА САЛАТА: Најлепше празнично предјело које се прави за свега 15 минута (РЕЦЕПТ)

Novosti online

20. 11. 2023. у 18:00

НЕКА ове године празнична трпеза буде лепша него икада.

ШИШАРКА САЛАТА: Најлепше празнично предјело које се прави за свега 15 минута (РЕЦЕПТ)

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Melissa Live

Улепшајте славску трпезу једноставноми веома декоративном салатом у облику шишарке.

 

Састојци:

500 гр крем сира

150 гр киселих краставчића
200 гр обарене пилетине (или шунке)
50 гр мајонеза
1 чен белог лука (по укусу)
со по укусу
бадем за декорацију

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Melissa Live

Припрема:

У крем сир додати ситно исецкан бели лук, додати мајонез и смесу умутити миксером или добро промешати. Ситно исецкати краставчиће, а обарену пилетину (или шунку) исећи на мање коцкице. Додати у претходну смесу. Посолити по укусу.

Све добро промешајте, а затим обликујте смесу у облик шишарке, па порађајте на тањир. Поређајте бадеме на обликовану смесу од сира. У красите салату гранчицама мирођије или рузмарина.

Предјело је спремно. Пријатно!

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ТЕРОР СЕ СМУЧИО И ИЗРАЕЛЦИМА Шок на америчкој Си-Ен-Ен: Приказани логори за Палестинце смештене у војним базама у пустињи

ПРАВО из "ведрог медијског неба" на Си-Ен-Ен је у петак емитован подужи ТВ прилог о злоставању палестинских затвореника у Војној бази Сде Теиман у пустињи Негев, а потврђено је и да се друге две израелске касарне базе Анатот и Офер на окупираној Западној обали користе за тамничење Палестинаца.

12. 05. 2024. у 20:51

Коментари (0)

УГРОЗИЛИ НОВАКУ ЖИВОТ?! Скандал у Риму, ово је Ђоковић доживео после ударца флашом у главу!