НАПРАВИТЕ ПИКАНТНО ЈЕЛО ОД ПРЕОСТАЛИХ КУВАНИХ ЈАЈА: Предлажемо вам рецепт са куваним јајима какав до сада нисте пробали

Новости онлине

07. 05. 2024. у 14:00

Ако вам је досадила салата од куваних јаја, или стављање јаја у сендвиче, испробајте овај рецепт који потиче из Индије. Кувана јаја у комбинацији са ароматичним зачинима и сосом од парадајза су пун погодак за све који воле укусну, зачињену храну!

НАПРАВИТЕ ПИКАНТНО ЈЕЛО ОД ПРЕОСТАЛИХ КУВАНИХ ЈАЈА: Предлажемо вам рецепт са куваним јајима какав до сада нисте пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 тврдо куваних јаја
  • 2 парадајза
  • 1 главица црног лука
  • 3 чена белог лука
  • 1 комад ђумбира величине палца
  • Љута туцана паприка
  • Кашичица куркуме
  • Кашичица кумина
  • Уље
  • Со и бибер

Припрема:

У блендер ставите очишћен и исецкан лук, бели лук и парадајз. Додајте ољуштен и изрендан ђумбир. Уситните 20-30 секунди док не добијете густ сос. Одложите га са стране. 

Кувана јаја ољуштите и пресеците уздуж напола. Загрејте уље у тигању са дебелим дном, на средњој ватри.

У тигању најпре пропржите суве зачине, додајте со и бибер, па положите јаја пресеченом страном надоле. Пропржите два минута, па залијте сосом. Појачајте ватру и пустите да се крчка још пет минута, пажљиво мешајте тако да сос успе да уђе и испод јаја, потом охладите два минута и послужите топло.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

УЖАС НА ДУНАВУ: Сударила се два брода, има мртвих, трага се за несталима

ДВЕ особе су погинуле, а пет се води као нестало када су се два брода сударила на Дунаву, код мађарског града Вероце, око 50 километара северно од Будимпеште, саопштила је данас полиција.

19. 05. 2024. у 12:04

Коментари (0)

УЖАС: Кошаркаш Звезде крвавог лица, ударио га играч Партизана?!