ЗА ДОРУЧАК ИЛИ УЖИНУ, ЛЕПИ СУ И ТОПЛИ И ХЛАДНИ: Најбољи домаћи штапићи са кимом, грицкалица за цео дан
Омиљена ужина за школу или посао, омиљена грицкалица за оброк "с ногу", за умак. Овај рецепт послужиће вам у свакој ужурбаној варијанти, када не знате шта бисте.
Састојци за штапиће са кимом:
2 шоље брашна
2 кашике уља
3 кашичице прашка за пециво
1 кашика шећера
1/2 кашичице соли
3 кашике кима
Припрема штапића са кимом:
Сипајте брашно, прашак за пециво, шећер и пола кашичице соли у ванглу и добро промешајте. Томе додајте 90 грама путера (ситније комаде), па наставите да мутите миксером. Када се смеса сједини, додајте две кашике уља и још мутите.
Док мутите на најспоријој брзини, полако у смесу дозирајте око 150 милилитара воде док се не формира лоптица од теста.
Извадите тесто и умотајте га у пластичну фолију да тако одстоји 10 минута.
Побрашњавите радну површину, па истањите тесто. Треба да буде јако танко. Калупом по жељи вадите тесто или само исеците ножем као штапиће, па га поређајте у плех на који сте претходно ставили пек-папир. Када искористите све тесто, поспите кимом напраљене крекере.
Пеците 10 минута у рерни претходно угрејаној на 200 степени, док не добију златно-браон боју. За то време истопите преосталих 60 грама путера на тихој ватри.
Извадите штапиће из рерне и премажите их одмах истопљеним путером. Лепи су и топли и хладни.
Пријатно!
(Она)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
ЕКСКЛУЗИВНА ПОНУДА ЗА ЛЕТОВАЊЕ: У понуди егзотична дестинација - ово су цене
ХУРГХАДА – из прве руке! Вероватно сте већ одавно чули овај слоган, али можда не знате одакле он потиче…
21. 05. 2024. у 10:40
РУСИЈА ПОНОВО МЕЊА ДРЖАВНУ ГРАНИЦУ: Одлука ступа на снагу у јануару 2025. године
МИНИСТАРСТВО одбране Русије предложило је ажурирање координата, односно промену државне границе у области Балтичког мора, како произилази из нацрта правног акта објављеног на порталу правних информација, преноси РИА Новости.
21. 05. 2024. у 15:25
КО ЈЕ ЦРВЕНИ КОМАНДАНТ? Једини Србин генерал Црвене армије - Лењин му био захвалан, страдао од Стаљинове руке (ФОТО)
ИСТОРИЈА Совјетског Савеза, светске суперсиле 20. века, упамтила је бројне хероје, борце, официре који су својим јунаштвом и резултатима задивили свет. У периоду када се СССР тек стварао и уздизао, значајан помена био је и допринос једног Србина, Данила Срдића (1896-1937), првог и јединог Србина који је био генерал Црвене армије. Ово је његова прича.
20. 05. 2024. у 11:53
Коментари (0)