КОРАК ПО КОРАК: Научите да направите кифлице са сиром (ВИДЕО)

Novosti online

27. 03. 2023. у 12:00

КИФЛИЦЕ сви волимо да једемо, а сада учимо како да их направимо

КОРАК ПО КОРАК: Научите да направите кифлице са сиром (ВИДЕО)

FOTO: Privatna arhiva

КИФЛИЦЕ сви волимо. Идеалне су и за доручак и вечеру, а и ужину током дана. Данашња инспирација код Куварице_мање_збори.

КИФЛИЦЕ - потребно вам је:

900 г бршна + 100 г за посипање

1 свеж квасац
2 кашичице соли
2 кашичице шећера
250 г маргарина
1 жуманце
5 дцл млаке воде

КИФЛИЦЕ - фил:  Фета сир исечен на коцкице (онолико коцкица колико сте направили троуглова)

КИФЛИЦЕ - припрема:

Брашно посолите и измешате. Направите удубљење у брашну и ставите квасац, шећер и топлу воду. Оставите да квасац надође. Када квасац проради додајте остатак воде и замесите тесто.

Замешено тесто оставите на топло да нарасте. На радну површину поспите мало брашна, ставите надошло тесто и премесите га, затим га поделите на четири дела. 

Сваки део развучете оклагијом у круг и премажите маргарином. Кругове стављате један на други. Задњи круг не премазујете. Оставите тесто да одмори. Потом оклагијом развучете у један велики круг и исеците га на онолико колико ви желите троуглова. Фета сир ставите на дебљи крај и уролате све. 

Готове кифле премажите жуманцетом и посолите морском сољу. Пеците их на 220 степени док не порумене. Пријатно.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ПОЈАВИО СЕ НОВИ СНИМАК! Ево како је Новак Ђоковић погођен флашом у главу (ВИДЕО)