ЧИЗКЕЈК СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПРЕЛИВОМ: Колач који мирише на јесен
Кремаст, нежан и мирисан — овај чизкејк је прави ужитак за љубитеље суптилних зачина и мекане текстуре. Циметова подлога и благо зачињен фил дају му јесењи карактер, док га лагани кремасти прелив чини свечано елегантним. Савршен је уз шољицу кафе или као звезда празничне трпезе.
27. 10. 2025. у 14:00
ХРСКАВЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ: Укус домаће кухиње
Печене паприке пуњене сиром, затим поховане до златне боје, спајају мирис традиције и неодољив укус који подсећа на прави домаћи ручак. Споља хрскаве, изнутра мекане и пуне топљеног сира – савршене су као предјело, лагани оброк или јело за свечану трпезу.
27. 10. 2025. у 13:00
КРЕМАСТА ПАСТА СА КОБАСИЦОМ И ПОВРЋЕМ: Савршено за брзу вечеру за целу породицу
Ово је једно од оних јела које можете припремити за мање од 30 минута — заситно, мирисно и пуно укуса.
27. 10. 2025. у 12:26
ПУДИНГ ОД БУНДЕВЕ СА ОРАСИМА И ЏЕМОМ: Савршен дезерт који мирише на јесен
КРЕМАСТ, баршунаст и пун укуса – овај пудинг од бундеве спаја све што волимо у јесењим данима. Нежна слаткоћа, мирис цимета и хрскави ораси чине га дезертом који греје и тело и душу. Једноставан за припрему, а изгледа као посластица из старинске кухиње.
27. 10. 2025. у 12:25
ТУРСКИ ДЕСЕРТ ГОТОВ ЗА 15 МИНУТА: Прави се од гриза и чоколаде и не пече се
САВРШЕН је за изненадне госте
26. 10. 2025. у 19:00
ЦРКВЕНИ РЕЦЕПТ ЗА СЛАВСКО ЖИТО: Ево по чему се разликује
СЛАВСКО жито је према традицији неизоставни део трпезе за славу
26. 10. 2025. у 16:00
РОЛНИЦЕ СА СИРОМ И ШЕЋЕРОМ У ПРАХУ: Меке, миришљаве и неодољиво слатке
Ове ролнице са сиром и шећером у праху враћају нас у дане када је недељно јутро мирисало на ванилу и топло тесто.
26. 10. 2025. у 16:00
КРЕМАСТА КРОМПИР ЧОРБА СА БУКОВАЧОМ И СЛАНИНОМ: Топла чорба за хладне дане
Када напољу захлади, ништа не греје боље од чиније густе, мирисне чорбе.
26. 10. 2025. у 13:00
ДОМАЋЕ ПИТИЦЕ СА МЕСОМ: Брз и укусан рецепт за недељно поподне (ВИДЕО)
УКУЋАНИ неће моћи да одоле овом рецепту
26. 10. 2025. у 13:00
САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ, ЦРВЕНОГ ЛУКА И КУКУРУЗА: Лагана, сочна и пуна укуса
Ова освежавајућа, али заситна салата савршено спаја сочну пилетину, благо пикантан лук и слаткасти кукуруз.
26. 10. 2025. у 10:00
НАПРАВИТЕ САВРШЕНЕ ПРЖЕНИЦЕ: Припремите традиционални српски доручак по посебној рецептури
ПОСТОЈИ један једноставан састојак који може да подигне укус прженица на сасвим нови ниво
26. 10. 2025. у 08:22
ШТАПИЋИ ОД КРОМПИРА СА ПЕЧУРКАМА: Хрскави оброк савршен за сваку прилику
Мирис домаћих штапића од кромпира који се прже на уљу или пеку у рерни неодољиво подсећа на најлепше укусе детињства.
26. 10. 2025. у 07:00
ПЕЧЕНИ КРОМПИР СА СИРОМ И МИРИСНИМ БИЉЕМ: Савршен залогај за сваки дан
Мирис печеног кромпира који излази из рерне један је од оних мириса који моментално буде апетит и топлину дома.
25. 10. 2025. у 22:19
СЛАВСКА САРМА КАКВА СЕ СПРЕМАЛА И ПРЕ 100 ГОДИНА: Једини рецепт који вам је потребан!
САРМА је незаобилазан део сваке славске трпезе и једно од оних јела које окупља породицу око стола.
25. 10. 2025. у 18:00
ПИТА СА ШУНКОМ, СИРОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Тајна њеног савршеног укуса и невероватне сочности крије се у посебном преливу (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)
ПОНЕКАД је за срећу потребно само парче добре, слане пите!
25. 10. 2025. у 13:03
КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво
Ово лагано, ароматично јело од купуса и парадајза савршено је и као прилог и као самостално вегетаријанско јело. Динстани купус упија укус парадајза и зачина, па је свака кашика пуна топлоте и домаћег укуса.
25. 10. 2025. у 07:00
РЕЦЕПТ ЗА ПОСЛАСТИЦУ СА ШЉИВАМА: Испробајте савршен јесењи десерт (ВИДЕО)
ОВА "палачинка са шљивама" није обична, танка палачинка, већ је направиљена захваљујући старинској тајни искусних домаћица због које је тесто невероватно растресито и мекано, као најбољи бисквит за торту.
24. 10. 2025. у 15:10
ПОХОВАНЕ ПЕЧУРКЕ: Хрскава ужина за сваки дан
ПОХОВАНЕ печурке су једноставно савршене: златно-хрскаве споља, сочне изнутра. Идеалне су као ужина, предјело или прилог уз ручак.
24. 10. 2025. у 08:38
ИТАЛИЈАНСКИ ШЕФОВИ ОТКРИЛИ ПРАВИ РЕЦЕПТ ЗА НАЈПОПУЛАРНИЈУ ПАСТУ ИЗ РИМА: Сви који су се је пробали кажу да нема боље
ИТАЛИЈАНСКИ шефови желели су да открију како они припремају најпопуларнију пасту "Цацио е пепе".
23. 10. 2025. у 22:00
КАРФИОЛ ИЗ РЕРНЕ СА СИРОМ: Хрскав, ароматичан и невероватно укусан!
Одличан оброк
23. 10. 2025. у 13:00
ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ ВРАТ СА ЦРНИМ ЛУКОМ: Ароматично домаће јело које увек мирише на недељни ручак
Када се у рерни зазлати свињски врат са луком, цела кућа замирише на праву утеху. Ово је јело које не захтева много труда, а резултат је мекано, сочно месо у карамелизованом сосу од лука и зачина. Савршено се слаже са пире кромпиром или свежим хлебом који упија сваку кап укуса.
23. 10. 2025. у 11:00
КУГЛИЦЕ ОД ЈАГОДА И БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ: Савршени залогај нежности за сваку прилику
Када пожелите нешто слатко, а не желите да проведете цео дан у кухињи — ове кремасте јагодне куглице од беле чоколаде су прави избор. Спремају се лако, изгледају елегантно и имају савршену равнотежу између свежине јагода и свиленог укуса беле чоколаде. Идеалне су као брзи десерт, романтични залогај или мали поклон упакован с љубављу.
23. 10. 2025. у 10:00
ТРИЛЕЋЕ СА ПИСТАЋИМА: Кремаста посластица за све прилике
Уз класичну мекану текстуру и богати „три млека“ прелив, ова верзија трилеће колача добија потпуно нову димензију – захваљујући пасти од пистаћа. Савршено за свечане прилике или када желите да се почастите нечим посебним.
23. 10. 2025. у 09:18
КИКИРИКИ БАЈАДЕРА: Домаћа посластица која се топи у устима
Ако волите бајадеру, али сте расположени да је припремите у домаћој варијанти с богатим укусом кикирикија – овај рецепт ће вас одушевити! Брзо се припрема, без печења, а резултат је слаткиш који изгледа и има укус као да је дошао директно из посластичарнице.
23. 10. 2025. у 07:00