ЧИЗКЕЈК СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПРЕЛИВОМ: Колач који мирише на јесен

ЧИЗКЕЈК СА ЦИМЕТОМ И КРЕМАСТИМ ПРЕЛИВОМ: Колач који мирише на јесен

Кремаст, нежан и мирисан — овај чизкејк је прави ужитак за љубитеље суптилних зачина и мекане текстуре. Циметова подлога и благо зачињен фил дају му јесењи карактер, док га лагани кремасти прелив чини свечано елегантним. Савршен је уз шољицу кафе или као звезда празничне трпезе.

27. 10. 2025. у 14:00

ХРСКАВЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ:  Укус домаће кухиње

ХРСКАВЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ СИРОМ: Укус домаће кухиње

Печене паприке пуњене сиром, затим поховане до златне боје, спајају мирис традиције и неодољив укус који подсећа на прави домаћи ручак. Споља хрскаве, изнутра мекане и пуне топљеног сира – савршене су као предјело, лагани оброк или јело за свечану трпезу.

27. 10. 2025. у 13:00

ПУДИНГ ОД БУНДЕВЕ СА ОРАСИМА И ЏЕМОМ: Савршен дезерт који мирише на јесен

ПУДИНГ ОД БУНДЕВЕ СА ОРАСИМА И ЏЕМОМ: Савршен дезерт који мирише на јесен

КРЕМАСТ, баршунаст и пун укуса – овај пудинг од бундеве спаја све што волимо у јесењим данима. Нежна слаткоћа, мирис цимета и хрскави ораси чине га дезертом који греје и тело и душу. Једноставан за припрему, а изгледа као посластица из старинске кухиње.

27. 10. 2025. у 12:25

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво

КУПУС У ПАРАДЈЗ СОСУ: Једноставно, лагано и неодољиво

Ово лагано, ароматично јело од купуса и парадајза савршено је и као прилог и као самостално вегетаријанско јело. Динстани купус упија укус парадајза и зачина, па је свака кашика пуна топлоте и домаћег укуса.

25. 10. 2025. у 07:00

РЕЦЕПТ ЗА ПОСЛАСТИЦУ СА ШЉИВАМА: Испробајте савршен јесењи десерт (ВИДЕО)

РЕЦЕПТ ЗА ПОСЛАСТИЦУ СА ШЉИВАМА: Испробајте савршен јесењи десерт (ВИДЕО)

ОВА "палачинка са шљивама" није обична, танка палачинка, већ је направиљена захваљујући старинској тајни искусних домаћица због које је тесто невероватно растресито и мекано, као најбољи бисквит за торту.

24. 10. 2025. у 15:10

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ ВРАТ СА ЦРНИМ ЛУКОМ: Ароматично домаће јело које увек мирише на недељни ручак

ПЕЧЕНИ СВИЊСКИ ВРАТ СА ЦРНИМ ЛУКОМ: Ароматично домаће јело које увек мирише на недељни ручак

Када се у рерни зазлати свињски врат са луком, цела кућа замирише на праву утеху. Ово је јело које не захтева много труда, а резултат је мекано, сочно месо у карамелизованом сосу од лука и зачина. Савршено се слаже са пире кромпиром или свежим хлебом који упија сваку кап укуса.

23. 10. 2025. у 11:00

КУГЛИЦЕ ОД ЈАГОДА И БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ: Савршени залогај нежности за сваку прилику

КУГЛИЦЕ ОД ЈАГОДА И БЕЛЕ ЧОКОЛАДЕ: Савршени залогај нежности за сваку прилику

Када пожелите нешто слатко, а не желите да проведете цео дан у кухињи — ове кремасте јагодне куглице од беле чоколаде су прави избор. Спремају се лако, изгледају елегантно и имају савршену равнотежу између свежине јагода и свиленог укуса беле чоколаде. Идеалне су као брзи десерт, романтични залогај или мали поклон упакован с љубављу.

23. 10. 2025. у 10:00

ТРИЛЕЋЕ СА ПИСТАЋИМА: Кремаста посластица за све прилике

ТРИЛЕЋЕ СА ПИСТАЋИМА: Кремаста посластица за све прилике

Уз класичну мекану текстуру и богати „три млека“ прелив, ова верзија трилеће колача добија потпуно нову димензију – захваљујући пасти од пистаћа. Савршено за свечане прилике или када желите да се почастите нечим посебним.

23. 10. 2025. у 09:18

КИКИРИКИ БАЈАДЕРА: Домаћа посластица која се топи у устима

КИКИРИКИ БАЈАДЕРА: Домаћа посластица која се топи у устима

Ако волите бајадеру, али сте расположени да је припремите у домаћој варијанти с богатим укусом кикирикија – овај рецепт ће вас одушевити! Брзо се припрема, без печења, а резултат је слаткиш који изгледа и има укус као да је дошао директно из посластичарнице.

23. 10. 2025. у 07:00